Ο ηθοποιός Σαράντος Γεωγλερής για τη "βιολογική ανάγκη" του θεάτρου, τα παράδοξα της ζωής και τη δυνατότερη εμπειρία του στο σανίδι

Ο Σαράντος Γεωγλερής πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις "Αθώος ή Ένοχος" και "39 σκαλοπάτια". Τον γνωρίζουμε μέσα από 10 + 1 ερωτήσεις.

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΓΛΕΡΗΣ 39 ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ

Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στο θέατρο ήταν το κατάμεστο θέατρο στην πρεμιέρα της πρώτης μου θεατρικής παράστασης. Πρώτη εικόνα, σκοτάδι φως και εγώ μόνος μου στην σκηνή έτοιμος να σαλπάρω για το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου. Στέφανε Ληναίε σε ευχαριστώ πολύ!

Αισθάνθηκα αγωνία όταν συνειδητοποίησα ότι με αυτή τη δουλειά που επέλεξα να κάνω θα πρέπει δύο φορές το χρόνο να ψάχνω για δουλειά!

Η φιλοσοφία μου είναι… ακόμα επεξεργάζεται…

Αυτό που με κέντρισε στο έργο "Αθώος η ένοχος" είναι αυτό που είπε μια "συνάδελφος" δικαστικός ότι η Δικαιοσύνη δεν κρίνει με βάση την αλήθεια αλλά με βάση τα τεκμήρια! Τροφή για σκέψη.

Ο ρόλος που ερμηνεύω είναι του Δημόσιου κατήγορου. Του δικαστικού που με βάση το αγγλικό δίκαιο κατηγορεί αδιάλλακτος  μέχρι την ετυμηγορία των ενόρκων. Μια μάχη που δίνεται μέχρι το τέλος του έργου.

Αποφάσισα να παίξω στο "39 σκαλοπάτια" στο θέατρο Εliart γιατί  με μάγεψε η απαιτητικότητα του ανεβάσματος. Έργο για πρωταθλητές ηθοποιούς όπως έχει αναφερθεί. Οι ηθοποιοί έχουν την ευκαιρία να δείξουν την γκάμα των Ικανοτήτων τους.

Για μένα το θέατρο είναι η καθημερινότητα μου, το πρωινό μου διάβασμα, το μεσημεριανό μάθημα στη σχολή και το βράδυ στην παράσταση. Όπως έχω πει και στο παρελθόν είναι "βιολογική ανάγκη".

Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδοξο από την ανοχή των πολιτών!

Ο μεγαλύτερος εχθρός της τέχνης είναι να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Η μοναδική ελπίδα επιβίωσης στο σύνολο είναι η καλύτερη παιδεία!

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν τα πάντα από την αρχή!

Περισσότερες πληροφορίες

Αθώος ή ένοχος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας διακεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της και ο καλύτερος του φίλος, γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Μια γιατρός, η Τζένιφερ Μίτσελ, ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Ωστόσο, τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του. Τότε μπαίνουν στο παιχνίδι μία Πρόεδρος Δικαστηρίου, μία φαρμακοποιός, ένας δημόσιος κατήγορος, ένας Καθηγητής τοξικολογίας, ένας φύλακας και φυσικά οι θεατές, οι οποίοι καλούνται να γίνουν ένορκοι και να βγάλουν την τελική ετυμηγορία. "Αθώος ή ένοχος" τελικά ο Δρ. Σέργουντ;

Τα 39 σκαλοπάτια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Τέσσερις ηθοποιοί ερμηνεύουν 100 διαφορετικούς χαρακτήρες, προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο μιας δολοφονίας, στη θεατρική μεταφορά της κλασικής ομότιτλης ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.