Ο πολυτάλαντος Γιωργής Τσουρής και το νέο έργο του "Μακριά από παιδιά"

Στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης παραμένει ο Γιώργος Τσουρής και ανεβάζει το νέο του έργο σε σκηνοθεσία του σταθερού συνεργάτη του Γιώργου Παλούμπη.

Μακριά από παιδιά

Μεγάλωσε μέσα στο θέατρο με παππού και μπαμπά ηθοποιούς. Έχει δει αμέτρητες πρόβες, έχει ακούσει πάμπολλα κείμενα από παιδάκι και αποστήθιζε διαλόγους για να τους μεταφέρει με τον δικό του τρόπο στους φίλους του. Ο Γιώργης Τσουρής πλέον γράφει τις δικές του ιστορίες, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Είναι μουσικός με τρεις δίσκους στο ενεργητικό του, ηθοποιός-κάτοχος του Βραβείου Χορν- με παρουσία σε 40 περίπου θεατρικές παραγωγές και συγγραφέας με δύο μεταφράσεις και ισάριθμα θεατρικά έργα, εκ των οποίων το ένα έχει ανέβει στο Ιλίσια με τεράστια επιτυχία. Τα "170 τετραγωνικά (Moonwalk)" μια ιστορία με αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει κωμικές και δραματικές στιγμές ανάμεσα σε δυο αδερφές διαφορετικά μεγαλωμένες από χωρισμένους γονείς παίζεται για τέταρτη χρονιά, ενώ το δεύτερο έργο του "Μακριά από παιδιά" έρχεται στο ίδιο θέατρο, από τις 21 Φεβρουαρίου. Είναι "μια ιστορία για τα παιδιά που δεν έγιναν γονείς και για τους γονείς που παρέμειναν για πάντα παιδιά". Μαζί με τα "170 τετραγωνικά" και τον "Χαρτοπόλεμο", αποτελεί το άτυπο κλείσιμο της δραματικής τριλογίας, γύρω από τη θεματική πατρική εστία – οικογένεια στην Ελλάδα του σήμερα.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σταθερός πλέον συνεργάτης του Γιώργος Παλούμπης. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καυκαλά, Θανάσης Ζερίτης, Μιχαήλ Μελίσσης. Στο ρόλο της Αλίκης η Χριστίνα Τσάφου. Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφουν η Βάλια Παπακωνσταντίνου και ο Φοίβος Ριμένας. Τα σκηνικά είναι της Θάλειας Μέλισσα, τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα, η κίνηση της Βάλιας Παπακωνσταντίνου και ο σχεδιασμός φωτισμού της Σεμίνας Παπαλεξανδροπούλου.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

Λίγα λόγια για το έργο

Μετά από μια τραυματική απώλεια, ο Τάσος και η σύζυγός του Όλγα εγκαταλείπουν το παλιό τους διαμέρισμα και μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, οι διαφωνίες και οι ανελέητες συγκρούσεις μεταξύ τους πυκνώνουν συνεχώς, και τα ψέματα που τους απομακρύνουν, βαθαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ στο σπίτι φιλοξενούν για λίγες μέρες και την ιδιόρρυθμη μητέρα του Τάσου. Ένας ξάδελφος και ένας διακοσμητής (interior designer), συμπληρώνουν τους χαρακτήρες αυτής της απρόσμενης αλλά και πολύ οικείας ιστορίας, στην οποία τίποτα δεν είναι αυτό που αρχικά φαίνεται. Το παρελθόν "εγκυμονεί" μυστικά που τσακίζουν και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, σαν μια οδυνηρή επιβεβαίωση ότι για να φτάσεις στην αλήθεια, πρέπει να "ματώσεις". Οι κλειδωμένες πόρτες θα σπάσουν. Θ’ ανοίξουν για πάντα. Όπου και να τρέξεις όμως, όποιον δρόμο και να πάρεις, θα σε βγάλει πάλι στο παιδικό σου δωμάτιο…

Προπώληση από viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.