Νέα παράσταση στο Άσυλο Ανιάτων Κυψέλης

Ανάμεσα στο κωμικό, το τραγικό, το αλλόκοτο, εικόνες, αποσπάσματα, σελίδες από το βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου μετατρέπονται σε μικρά ανοιχτά μονόπρακτα από την Μαριτίνα Πάσσαρη.

Οι κόρες του ηφαιστείου

Η ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτρια Μαριτίνα Πάσσαρη μαζί με την ομάδα Bloom θα παρουσιάσουν στο εντευκτήριο του Ασύλου ανίατων στην Κυψέλη μια σπονδυλωτή περφόρμανς με ηθοποιούς και ζωντανή μουσική, εμπνευσμένη από τη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου "Οι κόρες του ηφαιστείου". Οι ηθοποιοί, ως αυτοσχέδιος "θίασος ποικιλιών", θα ερμηνεύσουν τα πρόσωπα της δύσκολης καθημερινότητας που αναδύονται στο βιβλίο: απολυμένες φίλες που ξανασυναντιούνται για να δουν νεράιδες, μια κόρη που δεν αναγνωρίζει την άρρωστη μητέρα της, ένας σύζυγος που η ανεργία τού αφαίρεσε τη δύναμή του, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά που έχασε τον ύπνο του, ένα εγκαταλειμμένο κοριτσάκι που διψάει για αγάπη, ένα άλλο κοριτσάκι μπερδεμένο ως προς το φύλο του. Η μουσική του Στάθη Ιωάννου, βασικό στοιχείο της παράστασης, συνδέει και οδηγεί τις παράξενες και ποιητικές ιστορίες.

Σχετικά με την επιλογή του χώρου οι ομάδα Bloom μας είπε: "Από τη σύλληψη της ιδέας αρχίσαμε να ψάχνουμε έναν χώρο που δεν θα ήταν θεατρικός με την κλασική έννοια και θα μας έδινε την δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε σε διαφορετικές συνθήκες. Το εντευκτήριο του Ασύλου Ανιάτων όπου φιλοξενείται η πρώτη παρουσίαση είναι ένας χώρος οικείος και ανοίκειος μαζί, στην καρδιά ενός κτιρίου με μεγάλη ιστορία, που επικοινωνεί υπόγεια με τη θεματική και τον τρόπο κατασκευής της παράστασής μας" (από 20/12).

Περισσότερες πληροφορίες

Οι κόρες του ηφαιστείου

  • Δραματοποιημένα Διηγήματα
  • Διάρκεια: 80 '

Εμπνευσμένη από την ομώνυμη συλλογή διηγημάτων, η επενδεδυμένη με ζωντανή μουσική σπονδυλωτή περφόρμανς εξερευνά διαφορετικές ιστορίες ηρώων που ελπίζουν σε έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.