Παράταση για το "Όνειρο ενός γελοίου" στο Πορεία

Το κοινό αγκάλιασε το διασκευασμένο από τον Γιώργο Κουτλή «Όνειρο ενός γελοίου» και η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία.

Το όνειρο ενός γελοίου Χρήστος Συμεωνίδης©

Η συνάντηση του σκηνοθέτη Γιώργου Κουτλή με τον σπουδαίο jazz συνθέτη Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, δημιουργούν το ιδανικό πλαίσιο για το σόλο του Νικόλα Χανακούλα σε συνομιλία με video art προβολές και μια ζωντανή χορωδία επί σκηνής στο ντοστογιεφσκικό "Όνειρο ενός γελοίου". Η ιδιαίτερη σκηνική ανάγνωση του κειμένου που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι για ολόκληρη τη ζωή, εκφράζει την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, την αιώνια μάχη του καλού και του κακού, αγαπήθηκε από το κοινό κι έτσι, οι παραστάσεις θα συνεχίσουν, για λίγο ακόμα, στο Πορεία από 14 Νοεμβρίου.

Ο Νίκος Χανακούλας δίνει πνοή με την ερμηνεία του στο κεντρικό πρόσωπο του έργου, έναν άνδρα ο οποίος σκέφτεται την αυτοκτονία, πιστεύει ότι ορίζει τον εαυτό του και το σώμα του και τελικά βιώνει την ευθύνη για την καταστροφή του κόσμου. Αυτό να τον κάνει να αναθεωρήσει και να δει τη ζωή με άλλο μάτι, διατρέχει την αιωνιότητα μέσα σε ένα όνειρο. "Το έργο, πέρα από ένα φανταστικό ταξίδι σε ένα ουτοπικό σύμπαν, από μια μετάβαση από το σκοτάδι στο φως, αποτελεί πάνω απ’ όλα μια ωδή στην ανθρώπινη ζωή, που συνέθεσε ένας από τους διεισδυτικότερους συγγραφείς στην ιστορία της λογοτεχνίας". 

Περισσότερες πληροφορίες

Το όνειρο ενός γελοίου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 60 '

Το έργο που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για τη ζωή ανεβαίνει σε ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art και μια ζωντανή τζαζ χορωδία επί σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.