"Πόσο κοστίζει να ζεις;" για δύο τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν 2021-22 σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου κλείνει τον κύκλο της για δεύτερη σεζόν.

©Patroklos_Skafidas-6062.jpg

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Μαρτίνα Μαγιόκ, "Πόσο κοστίζει να ζεις;", ολοκληρώνει τις παραστάσεις της δεύτερης χρονιάς στο Θέατρο Πόρτα, το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, 29 και 30 Οκτωβρίου. Η παράσταση, που παίχτηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο χειμώνα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και αγαπήθηκε τόσο από το κοινό, εγκαινίασε τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο του Θεάτρου Πόρτα. 

Τέσσερις άνθρωποι πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τις αναπηρίες τους. Για δύο από αυτούς, οι αναπηρίες είναι εξωτερικές, αλλά όλοι ανακαλύπτουν ότι κρύβουν και εσωτερικές, καθώς μάχονται ανά ζεύγη για να επανακαθορίσουν τις αξίες τους. Αξίες που αρχίζουν να αμφισβητούνται εξαιτίας της πραγματικότητας, που συνθλίβει τις ανθρώπινες προσδοκίες. Τι σημαίνει να ζεις τελικά; Να επιβιώνεις απλώς ή κάτι περισσότερο; Και ποιο είναι το κόστος που πρέπει να καταβάλεις; Πόσο αντέχεται η απομόνωση ως συνέπεια του να μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά; Ένα τρυφερό όσο και σκληρό έργο που χάρισε στην νεαρή Πολωνο-αμερικανίδα συγγραφέα του το Βραβείο Πούλιτζερ το 2018.

©Patroklos_Skafidas-4764.jpg

Με πρωταγωνιστές τους Μελαχρινό Βελέντζα, Αμαλία Καβάλη, Ειρήνη Μακρή και Φώτη Στρατηγό, το "Πόσο κοστίζει να ζεις;" είναι ένα ειλικρινές, αυθεντικό έργο που καλεί το κοινό να εξετάσει διαφορετικές οπτικές των προνομίων και της ανθρώπινης επαφής, μέσα από δύο ζευγάρια αταίριαστων ατόμων: ενός πρώην οδηγού φορτηγού και της πρώην γυναίκας του που πρόσφατα έμεινε παράλυτη κι ενός υπερόπτη νεαρού με εγκεφαλική παράλυση και της νέας του "φροντίστριας". Έργο τολμηρό, που αμφισβητεί τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για τα άτομα με αναπηρία και εμβαθύνει στους τρόπους με τους οποίους η κοινωνική τάξη, η φυλή, η εθνικότητα και ο πλούτος μπορούν να δημιουργήσουν χάσματα μεταξύ των ανθρώπων, ακόμη και αν εκείνοι λαχταρούν τη σύνδεση.

Σάββατο στις 9 μ.μ. & Κυριακή στις 7 μ.μ. | Τιμές εισιτηρίων: 20€, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων/ΑμΕΑ | Προπώληση στο viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πόσο κοστίζει να ζεις;

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του 2016, τέσσερις ήρωες παλεύουν με τις σωματικές αλλά και ψυχικές τους αναπηρίες μέσα σε έναν κυνικό κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.