"Αθώος ή ένοχος" ο Δρ. Σέργουντ;

Στο δικαστικό δράμα του Τζέφρι Άρτσερ οι θεατές καλούνται να γίνουν ένορκοι στη δίκη και να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο.

Αθώος ή ένοχος © Γιώργος Κρίκος

Το δυνατό δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Τζέφρι Άρτσερ, που ξεσήκωσε με την πλοκή του το θεατρικό Λονδίνο, ανεβαίνει από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο θέατρο Eliart. Tο "Αθώος ή ένοχος", που σκηνοθετεί ο Γιώργος Φρατζεσκάκης σε απόδοση Κώστα Σπυρόπουλου, ανήκει στην κατηγορία των έργων που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς τη συμμετοχή των θεατών, οι οποίοι στην προκειμένη καλούνται να γίνουν ένορκοι στη δίκη και να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, βγάζοντας την τελική απόφαση. 

Αθώος ή ένοχος
© Γιώργος Κρίκος

Ένας διακεκριμένος γιατρός (Αντώνης Ραμπαούνης) κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της και ο καλύτερος του φίλος (Γιώργος Φρατζεσκάκης), γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του. Μια γιατρός, η Τζένιφερ Μίτσελ (Βαρβάρα Λάρμου), ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Ωστόσο, τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του. Τότε μπαίνουν στο παιχνίδι μία Πρόεδρος Δικαστηρίου (Νόνη Ιωαννίδου), μία φαρμακοποιός (Αννέτα Παπαθανασίου), ένας δημόσιος κατήγορος (Σαράντος Γεωγλερής), ένας Καθηγητής τοξικολογίας (Κώστας Ζέκος), ένας φύλακας (Στάθης Λαγκάδας) και φυσικά οι θεατές, οι οποίοι καλούνται να γίνουν ένορκοι και να βγάλουν την τελική ετυμηγορία. "Αθώος ή ένοχος" τελικά ο Δρ. Σέργουντ; 

Ο Γιώργος Φρατζεσκάκης υπογράφει εκτός από τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια, ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Βαλεντίνο Βαλάση και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.

Αθώος ή ένοχος
© Γιώργος Κρίκος

Πληροφορίες: θέατρο Eliart | Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρ. 9.15 μ.μ., Σαβ. 6.15 μ.μ. & 9.15 μ.μ., Κυρ. 6 μ.μ. | Διάρκεια: 100' | Εισιτήρια: 19 € , 15€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, άνω των 65), Ομαδικά (άνω των 5 ατόμων): 12€, Γκρουπ (άνω των 15 ατόμων): 10€ 

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr και στο Ταμείο του θεάτρου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βίκτορ Πατρασκάν: Ο Ρουμάνος stand-up comedian έρχεται στην Ελλάδα

Ο έρωτας, η ταυτότητα, τα στερεότυπα και πολλά άλλα μπαίνουν στο στόχαστρο του Ρουμάνου κωμικού Βίκτορ Πατρασκάν που θα περιοδεύσει στη χώρα μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.