Πρεμιέρα για το "γεια – the musical"

Στα τέλη Νοεμβρίου έρχεται στο θέατρο Ριάλτο η μεταγραφή του άλμπουμ της Δέσποινας Βανδή, σε μουσική και στίχους του Φοίβου, σε μιούζικαλ με την υπογραφή του Δημήτρη Μαλισσόβα.

γεια – the musical Γιώργος Καλφαμανώλης©

H μεταγραφή του άλμπουμ της Δέσποινας Βανδή "Γεια", σε μιούζικαλ με την υπογραφή του Δημήτρη Μαλισσόβα, σε μουσική και στίχους του Φοίβου, είναι γεγονός. Η πρεμιέρα του "Γεια – The musical" έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου. Τα τραγούδια ενός από τα πλέον επιτυχημένα, εμβληματικά άλμπουμ της τελευταίας 20ετίας, που έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο έντεκα ημέρες μετά την κυκλοφορία του, ερμηνεύει ένας 21μελής θίασος, με συμμετοχές έκπληξη όπως η σπουδαία Αλέκα Κανελλίδου, που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Τζώρτζια Κεφαλά του συγκροτήματος "Μπλε”  που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μιούζικαλ, και ο Παναγιώτης Πετράκης, που ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στην πρόζα και το τραγούδι. Επί σκηνής θα δούμε επίσης τους Τραϊάνα Ανανία, Biased Beast, Κωνσταντίνο Ελματζιόγλου και στην πρώτη της εμφάνιση την Δανάη Τσιρώνη. Οι χορογραφίες είναι του Θοδωρή Πανά, τα σκηνικά των Αριστοτέλη Καρανάνου και Αλεξάνδρας Σιάφκου και τα κοστούμια του Αλέξη Φούκου.

Το στόρι

Το "Γεια” είναι ένα σκοτεινό παραμύθι που βλέπει τον μύθο της Σταχτοπούτας με μια άλλη ματιά. Μέσα από τη δομή του κλασικού μιούζικαλ μιλάει για θέματα όπως το bullying, η κακοποίηση, η σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και η αγάπη, η φιλία, η συντροφικότητα, ο έρωτας, η προδοσία, η μετάνοια, η προσμονή, η συγχώρεση, φιλτράροντάς τα μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση, το τραγούδι, το χορό και τη μουσική.

"Είμαστε στο 1900.  Κάπου σε μια πόλη, χαμένη από τον χάρτη, κρυμμένη σε φυλλωσιές και ξερά κλαδιά. Οι άνθρωποι της απλοί, καθημερινοί. Εργάτες, βιοπαλαιστές! Σε αυτή την πόλη υπάρχει κι ένα παλάτι. Με Βασιλιάδες κι Ευγενείς ξεχασμένους από τον χρόνο. Όλοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά.  Ανάμεσά τους και  το πορνείο της Μαντάμ Ερμιόνης. Εκεί κάνει κουμάντο η Μαντάμ. Κι όχι μόνο στα κορίτσια της, αλλά και σε όλη την κοινότητα. Τους κρατάει με κρυμμένα μυστικά και ψέματα. Όπως και την Δάφνη, την υπηρέτρια του πορνείου που ζει σχεδόν φυλακισμένη όλα της τα χρόνια. Κανείς όμως δεν μπορεί να αντισταθεί στην Ερμιόνη. Στον κόσμο που έχουν δημιουργήσει κανείς δεν μιλάει. Κανείς δεν παραπονιέται. Κανείς δεν φωνάζει. Δεν ξέρουν όμως, ότι αυτός ο κόσμος, σε λίγο καιρό θα αλλάξει για πάντα! Θα μπορέσει ο έρωτας να ανατρέψει την τραγωδία που έρχεται;”.

γεια – the musical
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Η ιδέα για την μεταφορά του "Γεια" σε μιούζικαλ ήταν του συνθέτη του άλμπουμ, Φοίβου. Σκοπός και των δύο ήταν να μην γίνει μια νοσταλγική αναβίωση του άλμπουμ, αλλά να δημιουργηθεί μια παράσταση που θα επικοινωνήσει με το μέλλον. Ο Φοίβος έκανε νέες ενορχηστρώσεις των γνωστών επιτυχιών, ενώ έγραψε και νέα τραγούδια ειδικά για τη θεατρική μεταφορά του άλμπουμ. Στο "Γεια – The musical" θα ακουστούν για πρώτη φορά και νέα τραγούδια του δημιουργού.
Για τις ανάγκες της παράστασης έγινε μεγάλη ακρόαση με σκοπό να βρεθούν φρέσκα πρόσωπα τα οποία θα ανέβουν στη σκηνή στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών και ηθοποιών. 
Συμπρωταγωνιστούν οι Πάνος Παταγιάννης, Άρης Δελαγραμμάτικας, Μαρία Κοσμάτου, Μαρία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κούτρα, Χριστίνα Μπαρλογιάννη, Ραφαήλ Κριτούλης, Ίρις Γουργιώτου, Φώτης Λάμαρης, Λάμπρος Οικονομίδης, Σπύρος Πινκερίδης, Χρήστος Ιντζέογλου, Γιώργος Μπούτσικας.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.