Το "Τζένη Καρέζη" μυρίζει "Οινόπνευμα"

Μια πρωτότυπη θεατρική μεταφορά από τον Αλέξανδρο Σωτηρίου στο Foyer του ιστορικού θεάτρου.

Οινόπνευμα

Η ερωτική ποίηση του Τσαρλς Μπουκόφσκι, γίνεται η αφορμή για να γραφτεί το "Οινόπνευμα", το πρωτότυπο θεατρικό έργο του Αλέξανδρου Σωτηρίου που παρουσιάζεται από 25/11 στο Foyer του ιστορικού θεάτρου "Τζένη Καρέζη". 
Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο, την ιδανική σκηνή πάνω στην οποία ηθοποιοί και κοινό γίνονται ένα, σε μια παράσταση που οι θεατές καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας. Το "Οινόπνευμα" έρχεται σε συνέχεια της περσινής πετυχημένης συνεργασίας του σκηνοθέτη με το θέατρο με τον "Αγώνα νέγρου και σκύλων" του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές. 
Ο Άνδρας του έργου (Σόλων Τσούνης) έχει αποτύχει σε όλες του τις σχέσεις. Αντιμετωπίζει το αδιέξοδο των ερωτικών του σχέσεων, ψάχνοντας για ένα χάδι στα τυφλά. Εχει εμμονή με τον Μπουκόφσκι (και τις "πουτάνες με τα μεγάλα άσπρα βυζιά") και πολύ συχνά χρησιμοποιεί ατάκες του φιλάρεσκα. Το Κορίτσι (Παναγιώτα Παπαδημητρίου) είναι η βοηθός του και ερωτικό υποκατάστατο στην απελπισμένη του προσπάθεια για να βιώσει το ερωτικό συναίσθημα. Η Γυναίκα (Αντριάνα Ανδρέοβιτς) προσωποποιεί το παρελθόν που έρχεται αμείλικτο να ορίσει το μέλλον και τις τύχες όλων. 

Οινόπνευμα

Η παράσταση διαδραματίζεται σε ένα μπαρ, αυτούς τους νυχτερινούς ναούς των ευσεβών καταραμένων, με την κάπνα, το ημίφως και το αλκοόλ να αποτελούν τα ιερά συστατικά του. Στο βάθος μία μουσικός (Τζένη Χατζοπούλου) παίζει στο πιάνο τραγούδια που φτιάχνουν το ιερό soundtrack των κατατρεγμένων ηρώων του έργου. Από Tom Waits και Billie Eilish, μέχρι Joan Baez, Duke Ellington και David Bowie. Παρά τα σκοτάδια των ηρώων του, το "Οινόπνευμα" είναι ουσιαστικά μια μαύρη κωμωδία που μυρίζει αλκοόλ και μπαρούτι, μια παράσταση-εμπειρία, με αλλόκοτη ατμόσφαιρα και έντονους διαλόγους, που μετατρέπουν το χώρο του Foyer σε ένα θέατρο ερωτικών αδιεξόδων. 

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 18 ετών.

Προπώληση στο viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οινόπνευμα

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα πρωτότυπο θεατρικό εμπνευσμένο από την ερωτική ποίηση του Τσαρλς Μπουκόφσκι ειδικά γραμμένο για το φουαγιέ του θεάτρου, όπου οι θεατές καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.