Τα πρώτα sold-out και οι πρώτοι προβληματισμοί

Τεχνόπολη

Ωραίο συναίσθημα, αν είσαι δημοσιογράφος του πολιτιστικού τουλάχιστον, να ψάχνεις τελευταία στιγμή να πας να δεις το "Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες" στο θερινό της γειτονιάς σου και να μη βρίσκεις εισιτήριο! Με το "Minions 2" να συνεχίζει να σκίζει και τις Καραβίδες να ξεκινούν δυναμικά και στο εγχώριο box-office, οι κινηματογράφοι παίρνουν μια ανάσα. Στο σινεφίλ μέτωπο "Το Τρίγωνο της Θλίψης" του Ρούμπεν Έστλουντ, ο πολυαναμενόμενος Χρυσός Φοίνικας των φετινών Καννών, που έχει και ελληνικό άρωμα αφού μέρος των γυρισμάτων έγιναν στην Εύβοια, έρχεται στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα, ενώ μετράμε αντίστροφα για τις Νύχτες Πρεμιέρες – αφού κατά τα άλλα το φθινόπωρο δεν αναμένονται ιδιαίτερα μεγάλες ταινίες. 

Διαβάστε Επίσης

Θεατρικά, η σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα πληθωρική, με ιντριγκαδόρικα στοιχήματα, μεγάλες παραγωγές, νέες δουλειές από καλλιτέχνες που έκαναν τη διαφορά πέρυσι και ακολουθούνται από ένα νέο δυναμικό κοινό, ανακατάταξη στις θεατρικές πιάτσες με καινούργιες επενδύσεις... Οι περισσότεροι παραγωγοί σπεύδουν να κάνουν πρεμιέρες νωρίς τον Οκτώβριο θέλοντας να κρατήσουν το ρεύμα της καλοκαιρινής σεζόν που πήγε καλά αλλά και να προλάβουν την κρίση. Δεν λείπουν και εκείνοι βέβαια που κρατούν μια πιο προσεκτική στάση χωρίς μεγάλες επενδύσεις. Στο τεύχος που έρχεται στις 15/9 θα σας έχουμε ένα πρώτο ρεπορτάζ με τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Ηρώδειο
Ⓒ Θωμάς Δασκαλάκης

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές θα μοιραστούν ακόμη περισσότερο φέτος μεταξύ θεάτρου και τηλεόρασης, με ορισμένους από τον θεατρικό χώρο να βλέπουν με ανασφάλεια τη μεγάλη τηλεοπτική επένδυση στην καλή μυθοπλασία, θεωρώντας ότι, σε συνδυασμό με τον covid βέβαια, ήδη από πέρυσι έπαιξε ένα ρόλο στη μειωμένη προσέλευση σε ορισμένες παραστάσεις. Από την άλλη, πρόσωπα με καριέρα στο θέατρο που πρωταγωνιστούν σε δυνατές σειρές αναμένεται να φέρουν ένα κοινό στις παραστάσεις στις οποίες παίζουν φέτος. Σε κάθε περίπτωση, οι θεατρόφιλοι, παλιοί και νέοι, θεωρούμε ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στις δουλειές που αξίζουν, ενώ η πολύ δυνατή και φέτος τάση των επαναλήψεων θα δώσει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους να δουν τις παραστάσεις που συζητήθηκαν και έγιναν γρήγορα sold-out. 

Διαβάστε Επίσης

Τα Αισχύλια μας προθερμαίνουν για τη χρονιά της Ελευσίνας το 2023 και η επιστροφή της ενισχυμένης σε συμμετοχές Art Athina στο Ζάππειο την άλλη εβδομάδα, ύστερα από δυο χρόνια online παρουσίας, δίνει το σύνθημα για μια live εικαστική σεζόν. Μουσικά, πάλι, καθώς οδεύουμε προς την πολυαναμενόμενη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο, ο Σεπτέμβριος ανήκει παραδοσιακά στα live με δημοφιλή ελληνικά ονόματα, από τη sold-out Μαρινέλλα και το ήδη εξαντλημένο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη από τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Ηρώδειο μέχρι τους χιπχοπάδες και τους έντεχνους να γεμίζουν την Τεχνόπολη και τα ανοιχτά θέατρα και μια διάθεση πάρτι να επικρατεί σε πολλές συναυλίες. 
Μιλώντας για πάρτι, ο καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε τη σεζόν, ξορκίζοντας όλα τα κακά σενάρια που μας βομβαρδίζουν, δεν είναι άλλος από το Athens Comedy Festival που, όπως θα δείτε και στο θέμα που ετοιμάσαμε, εγγυάται ότι θα γελάσουμε πολύ, με πάνω από 40 κωμικούς να δίνουν ραντεβού στο Faliro Summer Theater από τις 16 έως τις 18/9. 
Καλή σεζόν να έχουμε!        

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).