Ο Νίκος Κουρής σκηνοθετεί για πρώτη φορά, στο Θέατρο Αθηνών

Την «Μοναξιά της δύσης» του Μάρτιν ΜακΝτόνα επέλεξε για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο ταλαντούχος ηθοποιός με συμπρωταγωνιστές τους Χρήστο Μαλάκη, Γιώργο Ηλιόπουλο, Δανάη Μιχαλάκη από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αθηνών.

Μοναξιά της δύσης Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©

Στο Θέατρο Αθηνών κάνει φέτος το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο ταλαντούχος ηθοποιός Νίκος Κουρής επιλέγοντας την "Μοναξιά της δύσης" του Μάρτιν ΜακΝτόνα και τους Χρήστο Μαλάκη, Γιώργο Ηλιόπουλο και Δανάη Μιχαλάκη για συμπρωταγωνιστές από 7 Οκτωβρίου. Δύο αδέλφια έρχονται σε σύγκρουση στο βίαιο αλλά και άγρια ευαίσθητο, με ανέλπιστο σασπένς και εξωφρενικό χιούμορ έργο του πολυβραβευμένου –για τη "Βασίλισσα της ομορφιάς", τον "Πουπουλένιο" και τον "Υπολοχαγό του Ίνισμορ"– Ιρλανδού συγγραφέα. 

Μοναξιά της δύσης Νίκος Κουρής
Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©
Νίκος Κουρής

Η αγριότητα που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις εμπνέει κατά κύριο λόγο τον καταξιωμένο διεθνώς θεατρικό συγγραφέα, παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα πως το σινεμά είναι ο τρόπος έκφρασης που προτιμά. Το 2018 θριάμβευσε στις Χρυσές Σφαίρες με το "Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι", ενώ ξεχώρισε για την "Αποστολή στην Μπριζ" του 2008. Η αιχμηρή και ανατρεπτική ματιά του πάνω στα πράγματα και η ικανότητά του να μπολιάζει τη μαύρη κωμωδία με τον ακραίο ρεαλισμό δεν είναι τυχαίο ότι τον έκαναν να ξεχωρίσει από νωρίς, κερδίζοντας μάλιστα σε ηλικία 26 μόλις ετών βραβείο ως πολλά υποσχόμενος συγγραφέας, ενώ το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου του πρόσφερε θέση μόνιμου συνεργάτη. 

Μοναξιά της δύσης Χρήστος Μαλάκης
Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©
Χρήστος Μαλάκης

Η υπόθεση

Σε μια μικρή πόλη της Κονεμάρα, στην κομητεία του Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, δυο αδέλφια, ο Κόλμαν (Χρήστος Μαλάκης) και ο Βαλίν (Νίκος Κουρής), που διασκεδάζουν να αλληλοσπαράζονται, παίζοντας με τα όρια τους, προσπαθούν να συνυπάρξουν. Ένας ιερέας, ο Ουέλς (Γιώργος Ηλιόπουλος), με κρίση πίστης και ένα περίεργα έξαλλο κορίτσι, η Γκερλίν (Δανάη Μιχαλάκη), θα τους φέρουν αντιμέτωπους με μια δύσκολη δοκιμασία, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Τα δυο αδέλφια, μέσα στο πατρικό τους σπίτι, θα αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσης… 

Μοναξιά της δύσης Δανάη Μιχαλάκη
Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©
Δανάη Μιχαλάκη

Οι συντελεστές

Η Λένια Ζαφειροπούλου υπογράφει τη μετάφραση, η Όλγα Μπρούμα τα σκηνικά, η Ματίνα Μέγκλα τα κοστούμια, ο Θοδωρής Ρέγκλης την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ο Αλέκος Γιάνναρος τους φωτισμούς. 

Μοναξιά της δύσης Γιώργος Ηλιόπουλος
Εβίτα Σκουρλέτη, Γιώργος Ηλιόπουλος©
Γιώργος Ηλιόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.