Τρίτη χρονιά για τη Σχολή του Θεάτρου Πορεία

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις. Όροι και τρόποι συμμετοχής.

Σχολή Πυροδότησης Θετρικής Γραφής©Vasia Anagnostopoulou

Με εισηγητές τους Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και Θανάση Τριαρίδη, αλλά και βοηθούς εισηγητές τους συγγραφείς Μάνο Κουνουγάκη και Ανθή Τσιρούκη ξεκινά τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, η τρίτη συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής γραφής που ίδρυσε ο Δημήτρης Τάρλοου.

Η ακαδημαϊκή χρονιά θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους εκπαίδευσης, που θα διαρκέσουν 32 εβδομάδες, πάνω σε όλα τα στάδια της δραματουργικής δημιουργίας, ενώ τα έργα των σπουδαστών που θα κληθούν να αναλάβουν θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της Σχολής και θα παραμείνουν δημοσιευμένα και στο μέλλον.

Στη Σχολή του Πορεία, θα είναι εφικτή η εξ αποστάσεως συμμετοχή και παρακολούθηση όλων των συναντήσεων μέσω του διαδικτύου (συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων στο Θέατρο Πορεία).

Το κόστος συμμετοχής είναι 1.000 €, που θα αποπληρωθεί σε δύο δόσεις των 500 € (η πρώτη με την έναρξη των μαθημάτων και η δεύτερη τον προσεχή Ιανουάριο).

Η έναρξη των μαθημάτων της φετινής ακαδημαϊκής περιόδου 2022-2023 προγραμματίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Μαΐου 2023.

Αιτήσεις συμμετοχής

Για τον Πρώτο και Δεύτερο κύκλο απαιτούνται αποστολή αναλυτικού βιογραφικού, μίας περίληψης (έως 200 λέξεις) και αποστολή δείγματος γραφής (κείμενο μιας διαλογικής σκηνής έως 400 λέξεις) σε ένα από τα ακόλουθα θέματα :
Πρώτο εναλλακτικό θέμα
Μια γυναίκα μαθαίνει τυχαία ότι ο άνδρας της έχει αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας στον η/υ του. Προτιμάει να κρατήσει το στόμα της κλειστό για χρόνια, μέχρι που ένα γεγονός την κάνει να αλλάξει γνώμη.
Δεύτερο εναλλακτικό θέμα
Ένας άνθρωπος που έχει στην κατοχή του ένα αντικείμενο που λατρεύει "σαν Θεό" ή θεωρεί πως έχει υπερφυσικές δυνάμεις (κείμενο μιας διαλογικής σκηνής ή μέρος σκηνής από το έργο, στην οποία ο πρωταγωνιστής αποκαλύπτει σε κάποιον την ύπαρξη του αντικειμένου)

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στην ιστοσελίδα της Σχολής poreiatheatre.com έως 22 Σεπτεμβρίου.

Όσοι και όσες προκριθούν, θα κληθούν σε συνέντευξη με τους εισηγητές της Σχολής και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου Πορεία Δημήτρη Τάρλοου. Όσοι και όσες επιλεγούν θα ενημερωθούν έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.