Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου την εβδομάδα 11-17/7

Η νέα παράσταση του Δημήτρη Καραντζά στην Επίδαυρο, πρεμιέρα για τη Μικρή Επίδαυρο και η νέα χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη στην Πειραιώς 260.

Πέρσες Γκέλυ Καλαμπάκα©

"Πέρσες"

Ο Δημήτρης Καραντζάς προτείνει μια νέα ανάγνωση-διασκευή του αισχυλικού κειμένου με πρωταγωνιστές τους Ρ. Πιττακή, Χρ. Λούλη, Γ. Γάλλο, Αλ. Καλτσίκη κ.ά. και τη συμμετοχή σαράντα εθελοντών. Στοχάζεται πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα του έργου, όπως η αλαζονεία της εξουσίας, η ήττα και η αμηχανία της κοινωνίας μετά τη διάψευση των προσδοκιών της από τους ηγέτες (Επίδαυρος, 15-16/7).

Ρίζες από βαμβάκι

"Ρίζες από βαμβάκι"

Η ιστορία του Αίαντα μεταφέρεται ως οικογενειακή τραγωδία στον Έβρο του ’70. Η συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη βλέπει τον ήρωα του Σοφοκλή ως έναν άνδρα που επιστρέφει στη γενέτειρά του για να αναλάβει τα στρέμματα της οικογένειάς του, η οποία τον προδίδει. Η Έφη Θεοδώρου σκηνοθετεί τους Κ. Αβαρικιώτη, Μ. Κεχαγιόγλου, Δ. Μοθωναίο, Γ. Βαλαή, κ.ά. (Μικρή Επίδαυρος, 15-16/7).

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης αναλαμβάνει το Μπαλέτο της ΕΛΣ

"Άξονες"

Απρόσμενη είναι η συνάντηση του Αντώνη Φωνιαδάκη με χιπχοπάδες στη χορογραφία που παρουσιάζεται στον κύκλο Layers of Street. Ο διεθνής χορογράφος, αν και λάτρης του νεοκλασικού ρεύματος, διαπιστώνει πως "το street dance είναι μια παγκόσμια σύγχρονη τέχνη, που δεν απέχει από τον κλασικό χορό, αφού και τα δύο απαιτούν μια τεχνική που ξεπερνάει τα όρια του σώματος" (Πειραιώς 260, 14-16/7).

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Πειραιώς 260

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).