Με νέο καστ επανέρχεται η "Ποντικοπαγίδα" στον Νέο Ακάδημο

Ποντικοπαγίδα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μόνο η Ράνια Οικονομίδου, ο Νίκος Πολυδερόπουλος και ο Χάρης Τζωρτζάκης έμειναν από το περσινό καστ της "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι, που παίχτηκε με επιτυχία στο θέατρο Νέος Ακάδημος και θα συνεχίσει από 1 Οκτωβρίου. Η σκηνοθέτις Κίρκη Καραλή ανανεώνει τη σκηνοθεσία της, για τρίτη χρονιά, και προετοιμάζει τους ηθοποιούς που επέλεξε να μπουν στον αινιγματικό, δαιδαλώδη κόσμο του έργου – σταθμός που ανεβαίνει σταθερά στο West End από το 1952: Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Σάννυ Χατζηαργύρη.

Η δράση μεταφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα, συγκεκριμένα στην εποχή των '90s  και η δραματουργική επεξεργασία, του έργου, φωτίζει την πλοκή και το χιούμορ της συγγραφέως. Μέσα σε ένα δίωρο οκτώ καθημερινοί χαρακτήρες, βρίσκονται αποκλεισμένοι από το χιόνι σε ένα πανδοχείο στον Κιθαιρώνα. Ένα έγκλημα έρχεται να επισκιάσει τη διαμονή τους. Ο καθένας τους κρύβει μυστικά και προσπαθεί να αποφύγει τις παγίδες, ενώ όλοι μοιάζουν φαινομενικά αθώοι.


Ποντικοπαγίδα


"Η περίτεχνη αστυνομική πλοκή και το χιούμορ της συνδυάστηκαν σε μια ιστορία που σε πρώτο επίπεδο "καίει" τις εγκεφαλικές συνάψεις των θεατών, ενώ σε δεύτερο, σε κάνει να αναρωτιέσαι σε ποιον μπορείς να έχεις, τελικά, εμπιστοσύνη. Το δικό μου πείραγμα στο κείμενο δεν αγγίζει τα δομικά στοιχεία του έργου, ούτε την πλοκή και τους χαρακτήρες. Είχα τη διάθεση να φέρω το έργο πιο κοντά στον σημερινό θεατή αυτής της πόλης, αντικαθιστώντας όλες τις αγγλικές αναφορές με ελληνικές. Αυτό είχε ως συνέπεια και την αλλαγή των ονομάτων των ρόλων, όπου και πάλι, προέκυψε ένα παιχνίδι σε σχέση με την αλήθεια και το ψέμα - το τι είναι εντός και τι εκτός παράστασης, ας πούμε. Ένα παιχνίδι συνενοχής και αμφιβολίας με τους θεατές της παράστασης" δήλωνε με αφορμή τις περσινές παραστάσεις η Κίρκη Καραλή στο "α".

Η θεατρική απόδοση είναι του Αντώνη Γαλέου. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, τα σκηνικά/κοστούμια της Άσης Δημητρολοπούλου και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Ηλεκτρονικές προπωλήσεις από τη viva.

Περισσότερες πληροφορίες

Ποντικοπαγίδα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Το αστυνομικό μυστήριο που θέλει οκτώ ήρωες εγκλωβισμένους σε ένα δολοφονικό παιχνίδι, μεταφέρεται στις αρχές της δεκαετίας του '90 σε μια πανσιόν της ελληνικής επαρχίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.