Καλοκαίρι στο "Νιάρχος" με παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζονται οι “Μυθολογίες” σε σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου.

Σοφία Πάσχου

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται το Καλοκαίρι στον Θόλο με την ενότητα εκδηλώσεων "Μυθολογίες” και έξι παραστάσεις για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου και επί σκηνής τον ηθοποιό Αποστόλη Ψυχράμη και τον μουσικό Νίκο Γαλενιανό. Έξι διαφορετικές παραστάσεις με χιούμορ και φαντασία που πραγματοποιούνται, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στις 3 και 10 Ιουλίου, στις 28 και 29 Αυγούστου και στις 4 και 11 Σεπτεμβρίου

Αποστόλης Ψυχράμης
P. Maidis©

Δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια του. Μαζί τους θα ξαναγνωρίσουμε τον Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες. Και καθώς θα ξαναθυμόμαστε αυτές τις ιστορίες, θα βυθιζόμαστε σε διαφορετικές οπτικές του κάθε μύθου: Πώς είδε το Λαβύρινθο το κουβάρι του Θησέα; Πώς βίωσε το ταξίδι το δεξί κουπί στην Αργώ; Ένα περίεργο θεατρικό παζλ που ανοίγει νέες διαστάσεις, πιθανότητες και ιστορίες στους μύθους που ήδη γνωρίζουμε. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι θα είναι αντικείμενα, τραγούδια, όλα τα πιθανά ηχοχρώματα που μπορεί να παράγει ένα πιάνο και ηλεκτρονικοί ήχοι που θα κυκλώνουν τη σκηνή. Έξι παράδοξες αφηγήσεις που δείχνουν ότι, ανάλογα με το από πού κοιτάς μια ιστορία, αυτή παίρνει μια νέα μορφή, που ούτε καν την είχες φανταστεί.
Τα σκηνικά αντικείμενα είναι της Έλλης Παπαδάκη.

Νίκος Γαλενιανός

03/07, 19.30 
Μυθολογίες: Ο Μινώταυρος, ο Θησέας και το κουβάρι

10/07, 19.30
Μυθολογίες: Ο Δαίδαλος, ο Ίκαρος και το σπουργίτι

28/08, 19.30
Μυθολογίες: Ο Ηρακλής, οι Άθλοι και η λεοντή

29/08, 19.30
Μυθολογίες: Ο Ιάσωνας, η Εκστρατεία και το δεξί κουπί 

04/09 & 11/09 στις 19.00

Για παιδιά 5 ετών και άνω. 

Πληροφορίες: www.snfcc.org.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.