Το Θέατρο Πορεία φιλοξενεί τον ηθοποιό Σωκράτη Αλαφούζο και την ταινία του "Between Black and White"

Ο Σωκράτης Αλαφούζος μαζί με την Δρ. Κλινική Ψυχολογίας Τίνια Απέργη θα συζητήσουν μαζί με το κοινό, μετά την προβολή της μικρού μήκους ταινίας του «Between Black and White».

Σωκράτης Αλαφούζος

Ο Σωκράτης Αλαφούζος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός της ταινίας μικρού μήκους "Between Black and White" (2015) που γνώρισε μεγάλη απήχηση μέσω βραβεύσεων σε φεστιβάλ από την Ευρώπη μέχρι τον Καναδά και την Αίγυπτο, έρχεται στο Θέατρο Πορεία τη Δευτέρα 20 Ιουνίου για μια βραδιά κινηματογραφικής προβολής και συζήτησης. Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί Σωκράτης Αλαφούζος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Έκτορας Φωκαεύς, Κώστας Καζανάς, Βάνα Πεφάνη, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Ιάσονας Φωκαεύς.

Between Black and White

Ο ηθοποιός ξεκίνησε τις σπουδές στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και τον χορό και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική έχοντας κερδίσει την υποτροφία Fulbright. Μέσα στην πολυετή καριέρα του έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνοθεσίας  ανάμεσα τους ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Γιάννης Κακλέας, Όλγα Μαλέα και πολλοί άλλοι. Η γκάμα των ερμηνειών του ξεκινάει από τον Ευριπίδη, Σαίξπηρ και φτάνει μέχρι Ανούιγ και Καμί -μεταξύ πολλών άλλων-. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του έγινε το 2012 με την ταινία μικρού μήκους "Μικρός Βασιλιάς". Από το 2016 ζει και εργάζεται στην Αμερική μετά από την χορήγηση τιμητικής βίζας που έλαβε χάρης στο πολυσχιδές έργο του. Εκεί ιδρύει το 2019 τον μη θεατρικό οργανισμό "Theatron of the Americas" με στόχο τη διάδοση της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας μέσω παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το 2022 παίρνει τη θέση του Λέκτορα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας "Chapman", διδάσκοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στην "Αντιγόνη" του Σοφοκλή. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα και στο Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου. Από το 2014 έως το 2020 γίνεται πρεσβευτής Καλής Θελήσεως στο Σωματείο Ελίζα - Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.

Between Black and White

Στην ομιλία που θα γίνει Θέατρο Πορεία θα βρίσκεται μαζί του η επιστημονική συνεργάτης του Ελίζα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών,  Τίνια Απέργη. Η ίδια ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Ελίζας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ είναι γνωστή μέσα από μια σειρά δράσεων για την αφύπνιση γονέων και παιδιών σε θέματα κακοποίησης οποιασδήποτε μορφής. Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Ελίζα (όπου θα διατεθεί και μέρος των εσόδων) ιδρύεται σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS και ιδρύει τον πρώτο Ξενώνα Θεραπείας και Αποκατάστασης για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στόχος του είναι η ενημέρωση, επαγρύπνηση  των φορέων της πολιτείας και της κοινωνίας για την προστασία και την μηδενική ανοχή στην παιδική κακοποίηση.

Η συζήτηση με τον δημιουργό, την υπεύθυνη και το κοινό θα κινηθεί γύρω από ένα ταξίδι ανακάλυψης, αναγνώρισης και αλλαγής. Με κεντρικούς άξονες την απομάκρυνση από τον φόβο, τη ντροπή, την κακοποίηση με στόχο τη διεκδίκηση των ονείρων. 

Between Black and White

Δευτέρα 20 Ιουνίου 9 μ.μ. | Τιμή εισόδου: € 10 | Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.