"Confess/Εξομολογηθείτε" στο 1927 artspace

Η παράσταση που ορίζει έναν νέο συσχετισμό ανάμεσα σε performers και θεατές μας προσκαλεί να ακούσουμε τις εξομολογήσεις πέντε ηθοποιών επί σκηνής.

Confess

Σε μία τετ α τετ συνάντηση ηθοποιών και θεατών η ανάγκη της προσωπικής εξομολόγησης παίρνει σάρκα και οστά στη σκηνή του "1927 artspace" από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 29 Μαΐου (κάθε Σάββατο 8 μ.μ και 9.30 μ.μ και Κυριακή στις 7.30 και 9 μ.μ) στο πλαίσιο μιας διαφορετικής παράστασης. Μέρος των κειμένων, που επιμελήθηκαν ο Σάκης Σερέφας, ο Ανδρέας Φλουράκης και η Μαρία Γουλή, προέκυψε από την τεχνική του "devised theatre", που συχνά ονομάζεται συλλογική δημιουργία. Πρόκειται για μια μέθοδο δημιουργίας θεάτρου στην οποία το σενάριο της παράστασης προέρχεται από συνεργατική, συχνά αυτοσχεδιαστική εργασία από ένα ερμηνευτικό σύνολο. 

Mε κάθε λεπτομέρεια, ό,τι είναι απίστευτα δύσκολο να ειπωθεί, σε αυτή την παράσταση λέγεται, με τους θεατές να γίνονται οι αποδέκτες της ακατάσχετης επιθυμίας των ηθοποιών να ομολογήσουν κάτι σε πέντε διαφορετικά δωμάτια. Οι θεατές -ένας, δύο, τρεις το πολύ, γιατί η εξομολόγηση είναι μία πολύ ιδιωτική εμπειρία- θα μπαίνουν διαδοχικά στα δωμάτια για να ακούσουν ευλαβικά τις εξομολογήσεις των Καλλιρρόη Μυριαγκού, Σοφία Λιάκου, Όλγα Ποζέλη, Κωσταντή Μιζάρα και Βασίλη Καζή. 

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Τάσος Καρακύκλας
Σκηνικός χώρος: Κωστής Δάβαρης
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Κίνηση: Κατερίνα Σκιαδά
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Βασιλάκη

Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της performance–τρεις θεατές με έναν ηθοποιό σε κάθε δωμάτιο – είναι απαραίτητη η κράτηση εισιτηρίων στο Viva.gr  (15 €-γενική είσοδος, 10 €-φοιτητικό, ατέλειες ηθοποιών, άνεργοι).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαριάννα Κάλμπαρη, Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου | Οι 50 "Ικέτιδες", η Επίδαυρος και η ψυχική δύναμη της διωκόμενης γυναίκας κόντρα στην ανδρική επιβολή

Μιλήσαμε με τις τρεις κυρίες του θεάτρου για την σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Αισχύλου που μιλά για το έμφυλο ζήτημα και την προσφυγιά, σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη, με εντυπωσιακό πενηνταμελή Χορό και έναν θίασο με σημαντική εμπειρία στο αρχαίο δράμα, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
14/08/2024

Βίκτορ Πατρασκάν: Ο Ρουμάνος stand-up comedian έρχεται στην Ελλάδα

Ο έρωτας, η ταυτότητα, τα στερεότυπα και πολλά άλλα μπαίνουν στο στόχαστρο του Ρουμάνου κωμικού Βίκτορ Πατρασκάν που θα περιοδεύσει στη χώρα μας.

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".