Τάσος Ιορδανίδης και Θάλεια Ματίκα συνεχίζουν με το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" μέχρι τέλη Μαΐου

Η sold out παράσταση για τις σύγχρονες σχέσεις συνεχίζεται στο θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου και μετά το Πάσχα.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Μετά από 46 συνεχόμενα sold out, το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι” που ξεχώρισε στην προτίμηση του κοινού, συνεχίζεται και μετά το Πάσχα στο θέατρο Άλφα - "Ληναίος-Φωτίου". Μέχρι τις 29 Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιστορία που συνδημιούργησαν πίσω από την κουίντα ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα, ως συγγραφέας και σκηνοθέτις αντίστοιχα, και επί σκηνής κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με τους ίδιους να υποδύονται ένα ζευγάρι παράνομων εραστών. Οι συναντήσεις τους σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό του πρώτου θεατρικού έργου που υπογράφει ο Τάσος Ιορδανίδης, αντλώντας έμπνευση, όπως προδίδει και ο τίτλος, από το τραγούδι των Μπιτλς "I Want to Hold Your Hand”, νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι
Βαγγέλης Πατεράκης©

Ο ηθοποιός έγραψε το έργο που μιλά για τις διαφορετικές εκφάνσεις των σύγχρονων σχέσεων -τον πολυκαιρισμένο γάμο, τη συγκατοίκηση, τον σεβασμό, την απόγνωση, την αγάπη, την έννοια της συντροφικότητας αλλά και την απιστία. Ένα ιδιαιτέρως προσωπικό εγχείρημα που αντλεί από το αυτοβιογραφικό βίωμα, χωρίς όμως να γίνεται αυτοαναφορικό. Η "μάχη των φύλων" είναι κάτι που απασχολεί τον Τάσο Ιορδανίδη σε αυτό το πρώτο του έργο και οι ρόλοι που έχει δημιουργήσει ποντάρουν στον περαιτέρω διαχωρισμό με χιουμοριστική διάθεση, όμως δεν ξεπέφτουν στην καρικατούρα. Η ατμόσφαιρα βρίσκεται σε διαρκή εναλλαγή μεταξύ του κωμικού και του περισσότερο δραματικού τόνου, οδηγώντας σε ένα αναπάντεχο plot twist.
Όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”: "Η χημεία μεταξύ του Τάσου Ιορδανίδη και της Θάλειας Ματίκα είναι αυτονόητη και το κείμενο προκύπτει αβίαστα, ενώ σε σκηνοθετικό επίπεδο η Ματίκα έχει οργανώσει τα ημιτόνια, τα ξεσπάσματα και τις εσωτερικεύσεις του κειμένου με επιτυχία, επιμελούμενη και τις μουσικές επιλογές".

Θέλω να σου κρατάω το χέρι
Βαγγέλης Πατεράκης©

Η παράσταση παίζεται έως τις 17 Απριλίου και έπειτα από την Παρασκευή 29 Απριλίου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το τραγούδι των Μπιτλς «I want to hold your hand» ενέπνευσε ένα έργο με πρωταγωνιστές του δύο «παράνομους» εραστές οι οποίοι αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. To σκηνικό, ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Τα μόνα πρόσωπα, εκείνοι. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας που εμπλέκονται μαζί σε ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Αυτό που ψάχνουν, όμως, τελικά, μέσα από τις συναντήσεις τους, είναι κάτι απλό: λίγη ουσιαστική συντροφικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.