Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Αφροδίτη

"Αφροδίτη"
Η διεισδυτικότητα και η ευαισθησία της πένας του Παύλου Μάτεσι απέναντι στα κοινωνικά φαινόμενα και τα καθημερινά και μη προβλήματα των ανθρώπων τον κατατάσσουν στους αγαπημένους μας. Η Κατερίνα Κλειτσιώτη και η Σοφία Κορώνη διασκευάζουν πρώτη φορά για το θέατρο τη νουβέλα του "Αφροδίτη" σε μια παράσταση που επιχειρεί "μια τομή πάνω σε μια κοινωνία ανθρώπων, που αδυνατούν να αγαπηθούν κι αλληλοσπαράζονται" και θέτει ένα καυτό ερώτημα: τι πάει λάθος με το ανθρώπινο γένος; Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κορώνη, Γιώργος Ντούσσης, Βασίλης Χατζηδημητράκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Γιώργος Λυντζέρης. (Bios από 2/4)

Το Σπίτι Με Τα Κόκκινα Γιασεμιά

"Το σπίτι με τα κόκκινα γιασεμιά"
Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. (Ελεύθεροι Αυτοσχέδιοι Ναυαγοί) μας συστήνεται σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, με μια παράσταση που σχεδιάστηκε μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς και δημιουργήθηκε με "χειροποίητα" υλικά. Το "Σπίτι με τα κόκκινα γιασεμιά" είναι θεατρική παράσταση, αλλά και μια έκθεση ζωγραφικής με συνδετικό ιστό μια τρυφερή και ανθρώπινη ιστορία. Οι θεατές καλούνται να συμμετάσχουν σαν να περιηγούνταν μια πραγματική έκθεση. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Κώστας Κουτρούλης και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Μπούρας, Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου. (Χώρος K4, από 4/4)

Boston marriage

"Γάμος στη Βοστώνη"
Το "Boston Marriage", τελευταίο έργο του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, που το έχουμε ξαναδει στην Αθήνα με τον τίτλο "Αμαρτίες και πταίσματα", είναι μια καυστική κωμωδία. Στρέφεται γύρω από τη σχέση τριών γυναικών και μέσα από πνευματώδεις διαλόγους και χιούμορ εκθέτει queer, φεμινιστικά και ταξικά θέματα, σκιαγραφώντας τη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Ανεβαίνει από την Ομάδα D' Art με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Θάνο Τσακαλίδη και Ανθούλα Χαιροπούλου. Η μετάφραση είναι της Φιόρης Στεφανάκου (σε επιμέλεια της Κρυστάλλης Ζαχαριουδάκη). (Σταθμός, από 4/4)

Αντώνιος και Κλεοπάτρα

"Αντώνιος και Κλεοπάτρα"
"Σε μια εποχή που ακόμα και μια απλή χειραψία οδηγεί σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ξεχειλίζει από αυτό που έχουμε ανάγκη όλοι μας σήμερα: τον έρωτα και την πραγματική, ουσιαστική επαφή", υπογραμμίζει στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης Φίλιππος Ζαρφειάδης. Το εξαιρετικά δυνατό ιστορικό δράμα που βρίσκεται στους αντίποδες του πρώιμου έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ανεβαίνει σε διασκευή για τρεις ηθοποιούς, τους Φίλιππο Ζαρφειάδη, Μαρίνα Παντελάκη, Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο. Τη μουσική ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Θανάσης Λάκκας. (Φούρνος, από 2/4)

Περισσότερες πληροφορίες

Το σπίτι με τα κόκκινα γιασεμιά

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Σε περίοδο κρίσης, μια εύπορη μονογονεϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη αποκάλυψη σε αυτήν τη χειροποίητη παράσταση-έκθεση ζωγραφικής.

Αντώνιος και Κλεοπάτρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Μια εκδοχή του σαιξπηρικού έργου για τρία πρόσωπα που εστιάζει στον έρωτα των δύο ηρώων, αναδεικνύοντας τα διαχρονικά ερωτήματα του συγγραφέα για την ανθρώπινη φύση.

Αφροδίτη

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 75 '

Για πρώτη φορά διασκευάζεται για το θέατρο το βιβλίο-σχόλιο του συγγραφέα πάνω στην κοινωνία του αλληλοσπαραγμού που επιβάλλει τις επιταγές της από την πρώτη στιγμή της ανθρώπινης ύπαρξης.

Boston marriage

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η Άννα και η Κλερ, δυο γυναίκες της ανώτερης κοινωνικής τάξης, συγκρούονται για τον νέο «έρωτα» της Κλερ, ενώ η Άννα μόλις έγινε ερωμένη ενός πλούσιου άνδρα. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τεταμένη καθώς η Άννα, προσπαθεί να αποτρέψει την αγάπη της Κλερ για το νέο αυτό πρόσωπο. Η Κλερ, από την άλλη, έχει ήδη κάνει σχέδια με τον νεαρό έρωτά της να συναντηθούν στο σπίτι της Άννας, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πείσει τη νεαρή κοπέλα να συνευρεθεί μαζί της. Τα πράγματα όμως πάνε στραβά, όταν η νεαρή κοπέλα φτάνει στο σπίτι…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.