Ο Χρήστος Παπαδόπουλος λιώνει με χορό τον "Larsen C"

LARSEN C

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος υπήρξε μέλος της χορογραφικής ομάδας των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και των τελετών έναρξης των Πανευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού το 2015. Σπούδασε χορό και χορογραφία στο School for New Dance Development του Άμστερνταμ, Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι ο χορογράφος που μας συντόνισε με την κίνηση των ιόντων στην παράσταση "Ιon" και με την κίνηση των κυμάτων στο "Εlvedon", ένα έργο για έξι χορευτές με αφετηρία "Τα κύματα" της Βιρτζίνια Γουλφ. Και οι δύο χορογραφίες μάς εντυπωσίασαν για τις ιδέες και για τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε τις κινήσεις του συνόλου. 

Larsen C

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ακούει, παρατηρεί, έλκεται και εμπνέεται από τη φύση, καταγράφοντας, κινησιολογικά, τροχιές που ακολουθούν τους μηχανισμούς της. Στην καρδιά της νέας του παράστασης "Larsen C", που έχει ήδη παιχτεί στο εξωτερικό και τώρα έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από 30/3 έως 3/4, βρίσκεται η απόφασή του να δημιουργήσει κάτι μοναδικό, μια εμπειρία που "αφουγκράζεται τον παγετώνα της Ανταρκτικής Larsen C να λιώνει σταδιακα. Το έργο εμπνέεται από μια άχρονη και απόκοσμη κατάσταση, ισορροπεί σε ένα μείγμα ελαφρότητας και βαρύτητας, με ένα ενδιαφέρον ανσάμπλ που αποτελείται από τους Αντώνη Βάη, Χαρά Κότσαλη, Γεώργιο Κοτσιφάκη, Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Μαρία Μπρέγιαννη, Αλέξανδρο Νούσκα Βαρελά και Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Κάπως έτσι, η παράσταση λειτουργεί σαν μια μικροφυσική της κίνησης και θέλει να καθηλώσει το βλέμμα στις λεπτομέρειες που μπορούν να προκύψουν από ένα κινητικό μοτίβο.

Όπως σχολιάζει ο ίδιος, "αφετηρία μου και έμπνευση είναι συνήθως μια στιγμή. Μια φευγαλέα εντύπωση που κράτησε ελάχιστα. Κάτι μικρό, μάλλον ασήμαντο, που δεν είμαι σίγουρος αν όντως έχει υπάρξει ή το έχω φανταστεί. Μένει όμως μέσα μου και επιμένει. Μετά ξεκινάει ο αγώνας στην πρόβα να εμπιστευτώ αυτό το μικρό και να το πω σημαντικό. Να το υπερασπιστώ και να του δώσω χρόνο. Να επιχειρήσω να του δώσω μορφή χωρίς να το παραβιάσω· και μετά να περιμένω. Να εμπιστευτώ, τέλος, τη διαδικασία μέχρι να ξαναεμφανιστεί μπροστά μου πιο ολοκληρωμένο, φιλτραρισμένο από τη φαντασία των άλλων. Είναι μια αναμονή για μια στιγμή που ελπίζεις πως θα έρθει. Όπως γίνεται και με τη ζωή".

Περισσότερες πληροφορίες

Larsen C

  • Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Στην παράσταση που κατέκτησε τις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης, τα σώματα συντονίζονται με την ανεπαίσθητα αργή κίνηση του ομώνυμου παγόβουνου, σε μια ονειρική ακολουθία εξίσου απόκοσμη με το πολικό τοπίο.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.