"Take me Home": Το ροκ μιούζικαλ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Take me Home

Ο Δημήτρης Μαλισσόβας βάζει την σκηνοθετική υπογραφή του στο μιούζικαλ "Take me Home" που έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής-Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάνστη στις 27 Απριλίου με πρωταγωνιστές τους Κώστα Αρζόγλου, Δημήτρη Μαζιώτη, Πάνο Παταγιάννη, Ραφαήλ Κριτούλη, Ελίνα Γιαννάκη, Γιώργο Ψάλτου, Ρενάτα Καπετανάκη, Βασίλη Μπατσακούτσα, Μαρία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνο Τσουμπάρη, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Γιώργο Μαντά, Κωνσταντίνο Κρομμύδα. Ο ίδιος έχει γράψει και, το κείμενο μαζί με την Τάνια Χαροκόπου, "μία μυθοπλασία, εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα της λεηλασίας των μνημείων της Ακρόπολης, που διέπραξε ο Τόμας Μπρούς, κόμης του Έλγιν, στις αρχές του 19 ου αιώνα". Η παράσταση γίνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, δημιουργήθηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και βασίζεται στο κόμικ "Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;" του Μανώλη Μουμαλίδη, σκοπός του οποίου είναι η διάδοση και η γνώση της ιστορίας της κλοπής των γλυπτών της Ακρόπολης, με πρωτοβουλία του κινήματος Athena Take me Home.

Take me home-Κώστας Αρζόγλου
Κώστας Πρόφης©

Ποιο είναι το κίνημα Athena Take me Home; Οι παραγωγοί της παράστασης με το συστήνουν: "To Athena Take me Home αποτελεί ένα όραμα του Οίκου Μόδας Τρανούλη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέτειρα τους. Ο Οίκος Μόδας Τρανούλη, με πολυετή, επιτυχημένη κι έντονα ενεργή δράση δημιουργικότητας εμπνεύστηκε το κίνημα Athena Take me Home, μια φωνή διαμαρτυρίας, που μέσω της Μόδας, ανδρώνεται κι εκδηλώνεται ως κραυγή ενάντια σε μια τραγική κλοπή που πραγματοποιήθηκε σε βάρος ενός ιδιαίτερα Λαμπερού Πολιτισμού, εκείνου της Αρχαίας Ελλάδας. Η ιδέα του κινήματος ανήκει στον Θεόδωρο Τρανούλη μέσα από τη συναναστροφή του με τη Μελίνα Μερκούρη, τον Ζυλ Ντασέν καθώς και με τον σκηνοθέτη Γιάννη Διαμαντόπουλο, οραματιστές της ιδέας της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το 2018 στη Σλοβενία ο Οίκος Μόδας Τρανούλη απέσπασε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 18 χώρες, στην κατηγορία Fashion Design Award Winners , για την αρχαιοελληνική κολεξιόν Athena by Tranoulis. Η Αθηνά Τρανούλη για τον σκοπό αυτόν βραβεύτηκε ως Πρόεδρος του κινήματος από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και άλλη μια βράβευση ήρθε από τον Όμιλο Εξάλειπτρον. Το 2019 ο Οίκος Μόδας Τρανούλη φιλοξενήθηκε στο Ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι BNNVARA, στο ντοκιμαντέρ του με θέμα την Αρχαία Ελλάδα. Τα γυρίσματα έγιναν στον αρχαιολογικό χώρο της στοάς του Αττάλου. Μεγάλη διάκριση και το 2021 για το κίνημα, καθώς η Αθηνά Τρανούλη συμμετείχε στα βραβεία ‘’International Elite Woman 2021’’ στον Καναδά, με τον τίτλο Co- Chair και το βίντεο από την εκδήλωση του Ζαππείου έπαιξε πρώτο και θεωρήθηκε το καλύτερο πανευρωπαϊκά.

Η έναρξη του κινήματος έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Οίκου Τρανούλη του "Balkan Fashion Week”, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Σόφια και συγκεκριμένα στα εντυπωσιακά στούντιο του Xόλυγουντ, παρουσία διεθνών Μέσων, όπως των Vogue, Elle, Grazia, LA Fashion, Fashion TV. Η πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας έγινε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, όπου η Αθηνά Τρανούλη, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο των Ολυμπιονικών,Βούλα Κοζομπόλη και την αντιπρόεδρο Εύη Μωραιτίδου φωτογραφήθηκαν με συνοδεία πλήθους Ελλήνων οι οποίοι κρατούσαν το βιβλίο Take Me Home κι οι φωτογραφίες έγιναν viral. Το πρώτο μουσικοθεατρικό δρώμενο του κινήματος πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη με τη συμμετοχή 200 χορευτών".

TAKE ME HOME
Κώστας Πρόφης©

Οι υπόλοιποι συντελεστές

Μουσική-Στίχους και μουσική διεύθυνση υπογράφει ο Ανδρέας Κουρέτας. Η χορογραφία είναι του Θοδωρή Πανά, η σκηνογραφία του Τέλη Καρανάνου, τα κοστούμια έχουν την υπογραφή Tranoulis Haute Couture. Παίζουν οι μουσικοί Ανδρέας Κουρέτας (μουσική διεύθυνση – πιάνο), Αντώνης Βλάχος (ηλεκτρική κιθάρα), Ηλίας Σαμαρτζής (τύμπανα), Λουκάς Γιαννακίτσας (κόντρα μπάσο-ηλεκτρικό μπάσο). Χορεύουν οι: Θοδωρής Πανάς, Κωνσταντίνος Μακρυπίδης, Δημήτρης Dwave Καραγιώργος, Κωνσταντίνος Κατσούδας, Περικλής Πετράκης, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, Ελένη Δήμου, Χριστίνα Μπίτου, Ανδριάννα Στεργιούλη, Εύα Γαλάνη. Η μίξη των προηχογραφημένων tracks της παράστασης έγινε από τον Γιώργο Παπαδόπουλο στα studios του Abbey Road Institute στο Λονδίνο.

Περισσότερες πληροφορίες

Take me home

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 130 '

Ένα ροκ μιούζικαλ-πρωτοβουλία του κινήματος «Athena Take me Home» υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, βασισμένο στο κόμικς «Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;» του Μανώλη Μουμαλίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.