Έξι παραστάσεις παίζονται σε επανάληψη

'Ενα ακόμα γύρο στη θεατρική πίστα θα κάνουν έξι παραστάσεις που παίζονται σε επανάληψη.

Αγώνας Νέγρου και Σκύλων

"Αγώνας νέγρου και σκύλων"
Ο Γάλλος Μπερνάρ-Μαρί Κολτές εμπνέεται από τα ταξίδια του στην αφρικανική ήπειρο το 1979 και αποτυπώνει τον κυνισμό και το χτίσιμο ενός νεο-αποικιοκρατικού συστήματος. Σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Σωτηρίου και παίζουν οι: Δημήτρης Ραφαήλος, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Στέφανος Μουαγκιέ, Ντόρα Μακρυγιάννη ("Τζένη Καρέζη", από 14/3).

Hyperspace ή αλλιώς…

Έξι παραστάσεις παίζονται σε επανάληψη - εικόνα 2
"Hyperspace ή αλλιώς..."
Το έργο της Δανάης Λιοδάκη μιλάει για τα θέματα που απασχολούν τους νέους ηλικίας 20 plus, συνομήλικους των μελών της ομάδας b.p.m. (beats per minute), που πρωταγωνιστεί. Το έργο σκιαγραφεί τις ελπίδες, τις αμφιβολίες και τις μεταπτώσεις σε ένα περιβάλλον που διαρκώς πάλλεται και καταρρέει στο χαοτικό τοπίο της ελληνικής κρίσης (Studio Μαυρομιχάλη, από 16/3).
Πώς να σωπάσω

"Πώς να σωπάσω"
Η μουσικοθεατρική παράσταση μιλάει για την ιστορία του ελληνισμού και την ανάγκη κάθε ανθρώπου να βρει την Ιθάκη του. Ο Κώστας Καζάκος στο ρόλο του αφηγητή ξανασυναντιέται με τους Χρήστο Θηβαίο, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βιολέτα Ίκαρη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη. Η Τζένη Κόλλια έγραψε το κείμενο και υπογράφει τη σκηνοθεσία ("Τζένη Καρέζη", στις 13, 24/3).

Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ

"Ζήτω το πένθος-Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ!"
Την ώρα που κάποιοι μπορεί να πανηγυρίζουν επιτυχίες, ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, σ’ αυτή την τρίτη έκδοση της ενότητας "Ζήτω το πένθος", θέτει υπό αμφισβήτηση γεγονότα του κοινωνικού γίγνεσθαι και τα σχολιάζει με το αιχμηρό όπλο της σάτιρας. Ο ίδιος τη χαρακτηρίζει "μουσικοσατιρική - social distancing παράσταση λοξού πολιτικού λόγου και σατιρικού τραγουδιού". (Σταυρός του Νότου Plus, από 12/3).
Είμαι βίγκαν


"Είμαι βίγκαν"
Ο stand up comedian Μιχάλης Σεβαστέρης δηλώνει καθαρά και ξάστερα τη θέση του απέναντι στον βιγκανισμό και δηλώνει πως δεν είναι μόνο τρόπος διατροφής αλλά και ζωής. Στην παράστασή του, όμως, δεν ασχολείται μόνο με αυτό, αλλά και με θέματα της επικαιρότητας, με αυθορμητισμό και πάθος (Άβατον, από 11/3).


"Χορείες Χώρων"
Παρουσιάστηκε από την ομάδα Transatlantic το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο του θεσμού "Διεθνές Δίκτυο του Αρχαίου Δράματος". Με τη δραματοποίηση του κειμένου του Ζορζ Περέκ, που ισορροπεί μεταξύ ημερολογίου και δοκιμίου, η Ελληνοπολωνή σκηνοθέτρια Αλεξάνδρα Καζάζου μάς προτρέπει να δούμε τα μικρά ενσταντανέ τραγικής ειρωνείας που εμπεριέχει η καθημερινότητα (Ροές, από 14/3).
 

Περισσότερες πληροφορίες

Χορείες Χώρων

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Η ομάδα δημιουργεί ένα λιμπρέτο πάνω στο έργο του συγγραφέα για τις λεπτομέρειες και την τραγική ειρωνεία της καθημερινότητας, το οποίο εστιάζει στον παλμό της αφήγησης.

Αγώνας νέγρου και σκύλων

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 105 '

Η πάλη του ατόμου για ανεξαρτησία απέναντι στη διαφθορά, το ρατσισμό, την απληστία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση είναι οι κεντρικοί άξονες του ψυχολογικού θρίλερ του 1979.

Hyperspace ή αλλιώς…

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα σύγχρονο έργο για τη νέα γενιά στην ελληνική κοινωνία της κρίσης, κάπου μεταξύ έρωτα, φυγής, επιστροφής κι ενηλικίωσης, από μια νέα ομάδα ορμώμενη από το Adapt και το Bob Theatre Festival.

Πώς να σωπάσω

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Μέσα από διαχρονικά τραγούδια μεγάλων μας συνθετών που ερμηνεύονται ζωντανά και κείμενα επιλεγμένα από τον Κ. Καζάκο και τη σκηνοθέτιδα, ζωντανεύει η ιστορία του Ελληνισμού.

Ζήτω το Πένθος

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 180 '

Ένα σατιρικό one man show με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, στο οποίο καυτηριάζεται και σαρκάζεται η πολιτική επικαιρότητα (συμμετέχει ο δημοσιογράφος-ΜΑΤ, Μπαλούρδος).

Είμαι (ακόμα) vegan

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα μοναδικό κωμικό ταλέντο επιστρέφει στη σκηνή του Λοσάντζελε με 6 ενεργειακά ποτά (απαραίτητα ώστε να μείνει εντελώς ακίνητος για 90’), κωμικά one liners και οικογενειακές ιστορίες (λίγο χειρότερες απ’ τις τηλεοπτικές). Ένα stand up γεμάτο ανατροπές! Είναι στ’ αλήθεια άνθρωπος ο Μιχάλης Σεβαστέρης; Mήπως είναι απλά ένα τζογαδόρικο ρομπότ με μοναδικό σκοπό να μας κάνει όλους να τρώμε χόρτα; Ποια είναι η τακτική επιβίωσής του στο λεωφορείο; Άραγε, έχει μειώσει τις φορές ανά λεπτό που αναφέρει ότι είναι βίγκαν; (μπα!) Του λένε ψέματα στις καφετέριες πως τον ξέρουν για να του αποσπάσουν την προσοχή και να του κλέψουν την τσάντα; Υ.Γ: Μείνετε για το χορευτικό κομμάτι στο τέλος!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.