Workshop Θεάτρου Ψυχανάλυσης στον Μικρό Κεραμεικό

Οι Lyons

Η οικογένεια και οι σχέσεις γονιών και παιδιών βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου "Οι Lyons" του Νίκι Σίλβερ που έκανε παγκόσμια πρώτη στο Vineyard Theatre το 2011, στη συνέχεια το 2012 ανέβηκε στο Cort Theatre στο Broadway και τώρα, παίζεται στην Αθήνα σε σκηνοθεσία της Ρέινας Σ. Εσκενάζυ στο θέατρο του Μικρού Κεραμεικού. Η βαθιά ανθρώπινη ιστορία εκτυλίσσεται στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου όπου συναντιούνται τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Lyons, καθώς ο πατέρας πεθαίνει από καρκίνο. Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός βγαίνουν στην επιφάνεια τα ζητήματα που για καιρό η οικογένεια δεν ήθελε να αντιμετωπίσει. Η μάνα καταπιεσμένη και σχεδόν αποκομμένη από το περιβάλλον της, η κόρη αλκοολική και θύμα βίας από τον σύζυγό της, ο γιος ομοφυλόφιλος χωρίς να μπορεί να κάνει ουσιαστικές σχέσεις και ένας πατέρας κακοποιητικός απέναντι στον γιο του που δεν αποδέχθηκε ποτέ. Η έλλειψη αποδοχή, η μοναξιά και η απόγνωση βασανίζουν τα μέλη τα οικογένειας που ενσαρκώνουν οι Παύλος Ευαγγελόπουλος, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιώργος Παπαπαύλου, Ισιδώρα Δωροπούλου, Άρτεμις Νικολάκη, Αλέξανδρος Βάρθης.

Οι Lyons

Οι συντελεστές της παράστασης δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  το Workshop Θεάτρου Ψυχανάλυσης με τίτλο: "The Lyons" (Nicky Silver) – "Οικογένειες: Συγχώρεση και Αποδοχή της Διαφορετικότητας", την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 21.00. Ομιλητές: οι συντελεστές της παράστασης και ο ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής Βασίλης Ορλιακλής. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν αρχικά τη θεατρική παράσταση και στη συνέχεια, οι συντελεστές μιλούν για το κείμενο και την παράσταση, ενώ ο ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής Βασίλης Ορλιακλής μιλά για τα ψυχαναλυτικά θέματα που θίγονται στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο:
"Πως αντιμετωπίζουν τα μέλη μιας οικογένειας την ενηλικίωση, την διαφοροποίηση και την διαφορετικότητα;"
"Κατά πόσο ένας γονιός επιτρέπει στο παιδί του (και ένα παιδί στον γονιό του)την ελεύθερη βούληση και τις ελεύθερες επιλογές;"
"Πως μπορούν τα μέλη μιας οικογένειας να συν-χωρέσουν το ένα το άλλο και να οδηγηθούν σε μία ενήλικη ειρηνική συνύπαρξη;"
Κόστος € 12 (παρακολούθηση και της παράστασης και των ομιλιών). Απαραίτητη η κράτηση μέσω viva.gr. https://www.viva.gr/tickets/theater/lyons/
Πληροφορίες/ Συμμετοχές: 2106129316, 6972887818 (κ. Ιφιγένεια Μακρή)

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Lyons

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Μια οικογενειακή ιστορία για τη δύναμη της συγχώρεσης και την αποδοχή της διαφορετικότητας εξελίσσεται στο έργο που σηματοδότησε το ντεμπούτο του συγγραφέα στο Μπρόντγουεϊ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.