Ποια ποιητική συλλογή ενέπνευσε την ομάδα INVAIN για το "Rabbithole";

Η performance και το cabaret συναντιούνται στο "Rabbithole" τη θεατρική μεταφορά της ποιητικής συλλογής της Εύης Χρόνη "Μήτρα".

Rabbithole

"Όταν τα αγκάθια στα πόδια 
μου κοιμούνται εγώ γλιστράω και-πάω να βρω
νερό
η απόσταση συνήθως είναι πάντα μεγάλη και η τοποθεσία αμφίβολη
κι όταν με τσακίζει η κούραση σκέφτομαι εσένα και μου σκίζεις ένα χαμόγελο
ευθεία στη μούρη
επαναλαμβάνω τους όρκους μου
να γλιστράς
να φλέγεσαι
να σκίζεις τον πάγο
στους μηρούς έχω μέλι να γλείφουν τα σκυλιά
η θλίψη μου γυαλίζει στον ήλιο
ακονίζει τα μαχαίρια της κουζίνας
σκαρώνει μυρμηγκοφωλιές κι εγώ τραμπαλίζομαι
πέφτω
χτυπώ
πέτα χέρια πόδια κύματα
γίναμε μπόρα"


Οι στίχοι των "Όρκων" και άλλων ποιημάτων της ποιητικής συλλογής "Μήτρα" της Εύης Χρόνη μιας νέας ποιήτριας που η γραφή της χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερα παραστατικό της λόγο, ενέπνευσαν την ομάδα INVAIN για τη δημιουργία της παράστασης "Rabbithole". Στη σκηνική σύνθεση η οποία χρησιμοποιεί στοιχεία από την performance και το cabaret, μέσα σε ένα λευκό δωμάτιο τέσσερις ηθοποιοί παίζουν την τελευταία τους  παράσταση λίγο πριν όλα καταρρεύσουν. "Ο λόγος γίνεται θραύσματα και το σώμα, ένα σώμα που πάσχει και κατακρεουργείται. Η επιθυμία που έχει πια χαθεί, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, η ασθένεια και η αυτοκτονία είναι θέματα που ερευνά η παράσταση". Η Εύη Χρόνη ανέλαβε να κινητοποιήσει το θεατρικό αισθητήριο του θεατή που συγκινείται από την ποίηση του λόγου υπογράφοντας τη σκηνοθεσία της παράστασης.


Το "Rabbithole" θα παιχτεί από 9 Μαρτίου έως 14 Απριλίου στο Θέατρο 104. Παίζουν οι ηθοποιοί Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης, Μαρία Μαντά, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Κωνσταντίνα Σκανδάλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Μάρι Πετροπούλου, η μουσική του Δημήτρη Ροϊδη και οι φωτισμοί των Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και Μανώλη Κασιμάκη. Προπωλήσεις εισιτηρίων από τη viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Rabbithole

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Η performance και το cabaret συναντιούνται στη θεατρική μεταφορά της ποιητικής συλλογής της Εύης Χρόνη «Μήτρα», που μιλά για τη χαμένη επιθυμία, τον ανεκπλήρωτο έρωτα, την ασθένεια και την αυτοκτονία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.