"On ego": Ο Γιάννης Νταλιάνης στήνει ένα εξωφρενικό επιστημονικό πείραμα στο Από Μηχανής

Η ομάδα Zero Gravity παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Ιρλανδού Μικ Γκόρντον που διερευνά τη σύνδεση πνεύματος και σάρκας.

On ego

Στην Κάτω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου επανέρχεται o Γιάννης Νταλιάνης από 14 Μαρτίου με μια νέα παραγωγή της ομάδας Zero Gravity μετά την επιτυχία της "Κληρονομιάς" του Μαριβώ. Ο έμπειρος σκηνοθέτης και ηθοποιός μας συστήνει το πρώτο έργο του διακεκριμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μικ Γκόρντον "On Ego" που γράφτηκε το 2005, βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο "Η σιωπηλή χώρα" του σημαντικού νευροεπιστήμονα Πολ Μπροκς.
Το "On Ego" έκανε αίσθηση όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Soho Theatre του Λονδίνου καθώς διερευνά μέσα από ένα εξωφρενικό επιστημονικό πείραμα με αναπάντεχες συνέπειες, ένα θεμελιώδη γρίφο της φιλοσοφίας και της επιστήμης: Πώς τα 100 δισεκατομμύρια νευρώνες του εγκεφάλου μας δημιουργούν την συνείδηση ενός εαυτού; Ένα ποιητικό ταξίδι στην επιστήμη που διέπει αυτό που ονομάζουμε πνεύμα και συνειδητότητα του εαυτού, το οποίο εγείρει πολλά ερωτήματα γύρω από το τι υπάρχει μέσα μας πέρα από τη σύνθεση χημικών ενώσεων και υλικών στοιχείων.

On ego
Σπύρος Περδίου

Ο Γιάννης Καπελέρης έχει αναλάβει τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του Άλεξ, του επιστήμονα που γίνεται ο ίδιος πειραματόζωο, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη το ρόλο της Άλις, της συζύγου του, που θα βρεθεί απέναντι σε συγκλονιστικά διλήμματα και ο Θανάσης Βλαβιανός τον μυστηριώδη ρόλο του Ντέρεκ, πατέρα της Άλις και υπεύθυνου των πειραμάτων. Την διανομή συμπληρώνουν ο Γιώργος Κορομπίλης και η Χρύσα Νταή. Αγάπη, έρωτας, πίστη, προδοσία, μνήμη, απώλεια και φυσικά οι ανθρώπινες σχέσεις συνθέτουν αυτή την διαφορετική ιστορία που μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα αναπάντεχο δίλημμα: Εσείς θα πατούσατε το πράσινο κουμπί της τηλεμεταφοράς;
Ιδιαίτερο ρόλο στην παράσταση θα παίξει η τεχνολογία και το video art με την υπογραφή του Παντελή Μάκκα, όπως και η μουσική του Νίκου Κυπουργού με συνεργάτη τον Κώστα Λώλο, ενώ το τραγούδι "Βήματα χορού” της παράστασης θα τραγουδήσει η Ελεονώρα Ζουγανέλη.  Τα σκηνικά και τα κοστούμια ανέλαβε η Άρτεμις Φλέσσα και τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης. Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

On ego
Σπύρος Περδίου

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

On ego

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα εξωφρενικό πείραμα τηλεμεταφοράς με απρόβλεπτες συνέπειες εκτυλίσσεται στο έργο που βασίζεται στη «Σιωπηλή χώρα» του νευροεπιστήμονα Πολ Μπροκς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).