Ποιος είναι ο κύριος "Κόλπερτ" που ανεβαίνει στο θέατρο Αργώ;

Κόλπερτ

Η νεαρή Αγνή Χιώτη ηθοποιός-σκηνοθέτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας, απόφοιτος της
δραματικής σχολής "Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος" και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Repente- Αrts από το 2008 σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία "Κόλπερτ" του Νταβίντ Γκίζελμαν. Ο μόνιμος συνεργάτη της Schaoubuhne του Βερολίνου και του Royal Court Theatre του Λονδίνου μέσα από το έργο του σατιρίζει τη βία της σύγχρονης κοινωνίας και συγκεκριμένα την ωμή βία ως αποτέλεσμα της μικροαστικής ανίας και πλήξης.

Κόλπερτ

Ένα ζευγάρι, ο Ραλφ και η Σάρα πλήττουν και για να διασκεδάσουν να "σκοτώσουν" το χρόνος τους καλούν σε δείπνο ένα φιλικό ζευγάρι στο οποίο ανακοινώνουν ότι δολοφόνησαν τον κύριο Κόλπερτ και τον κρύβουν σ’ ένα μπαούλο. Όσα συμβαίνουν μεταξύ τους αναδεικνύουν την κενότητα της καθημερινότητας και την ανικανότητα διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, αλλά και το πώς ένα "κακόγουστο αστείο" μπορεί να φορτίζει την ατμόσφαιρα και να οδηγήσει σε μια καταστροφική τροπή. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα 7/3 στο Μικρό Αργώ. Παίζουν οι ηθοποιοί: Καλή Δάβρη, Κυριάκος Μαρκάτος, Ευγενία Παναγοπούλου Θεόφιλος Μανόλογλου, Σταμάτης Μπάκνης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κος Κόλπερτ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Η Σάρα και ο Ραλφ στήνουν ένα παιχνίδι θανάτου με πιόνια τους δύο καλεσμένους τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.