Κυκλοφορεί το digital album του "Τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού"

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Ο Πάνος Βλάχος καταφέρνει να συνδυάσει άψογα δυο μεγάλες αγάπες: την υποκριτική και την τραγουδοποιία. Γράφει στίχους, μουσική και είναι εξαιρετικά καλλίφωνος. Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group τον τρίτο προσωπικό δίσκο με τίτλο "Μαθήματα ζωής". Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου μάλιστα συνοδευόταν από ένα ανατρεπτικό video clip που έγινε viral. Ο Πάνος Βλάχος συνεχίζει να βαδίζει το δρόμο της επιτυχίας και φέτος, στη σκηνή του Γκλόρια αποδεικνύει πως είναι ένας πολυτάλαντος περφόρμερ στον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" του Ντάριο Φο στη σκηνοθεσία του master Γιάννη Κακλέα.  

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού digital album

Υποδύεται έναν πολύ ιδιαίτερο τύπο, παίζει μουσική και τραγουδά με αξιοθαύμαστη ενέργεια. Η μουσική παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση και μόλις κυκλοφόρησε από την Ogdoo Music Group. Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έχει συνθέσει ο Βάιος Πράπας ο οποίος παρουσιάζεται και στη θεατρική σκηνή, ενώ τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Πάνος Βλάχος. Ερμηνεύουν επίσης οι ηθοποιοί: Φοίβος Ριμένας και Θοδωρής Σκυφτούλης ενώ στους στίχους έχει συνδράμει και η ηθοποιός Φωτεινή Αθερίδου. Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 27/2.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το έργο αφορμάται από την πραγματική δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο, το έργο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και, αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στη κυβερνητική διαφθορά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα. Ταυτόχρονα, η παράσταση, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 θεατές, διαθέτει εκρηκτική ενέργεια και ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού, μίας φιγούρας διαχρονικής, αστείας και επικίνδυνης για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο, συνδυάζοντας τα τραγούδια και τη ζωντανή μουσική με το καυστικό χιούμορ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.