Βλουτής-Χατούπη ξανά συναντιούνται στο "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;"

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;


Μια καλοδουλεμένη παράσταση, που αναδείκνυε τη δυναμική του κλασικού έργου "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;" του Έντουαρντ Άλμπι και που ξεχώρισε για τις ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού του Άκι Βλουτή και της Δήμητρας Χατούπη παρουσίασε ο Γιώργος Κιμούλης, το 2017. Ο Άκις Βλουτής σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής της εταιρίας θεάτρου Συν-επί επιστρέφει στο υπαρξιακό δράμα του Άλμπι, το ξανά διαβάζει και το ανεβάζει κάτω από τη δική του, έμπειρη σκηνοθετική ματιά βάζοντας στην "παρέα" ένα νέα ερμηνευτικό ζευγάρι. Στην παράσταση που θα δούμε από τις 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο Αθηναΐς, ο Βλουτής κρατά το ρόλο του Τζορτζ, η Δήμητρα Χατούπη το ρόλο της Μάρθα, ο Γιώργος Κορομπίλης είναι ο Νίκ και η Λένα Μποζάκη η Χάνι. Η συνάντηση των δυο ζευγαριών ξεκινά χαλαρά, αλλά εξελίσσεται σε μια βράδυ αλληλοαποκαλύψεων καιω"αλληλομαχαιρομάτων".

Ο ανανεωτής του αμερικανικού θεάτρου των ’60s φωτίζει στο έργο του την αιώνια πάλη των δύο φύλων, τους συμβιβασμούς, τις χαμένες αξίες και τον αλληλοσπαραγμό των συζύγων όταν έρχονται στο φως οι πικρές αλήθειες. "Δουλειά μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να συμμετέχουν πιο ουσιαστικά στη ζωή τους. Η τέχνη, για να είναι καλή, πρέπει να είναι χρήσιμη και όχι διακοσμητική" έχει δηλώσει και πράγματι τα έργα του λειτουργούν σαν καθρέφτης της ζωής κι εν δυνάμει καταλύτης που μπορεί να προκαλέσει μια αυτογνωσιακή διαδικασία. Άνθρωποι σαν τα τέσσερα πρόσωπα του έργου, που αγωνίζονται, ο καθένας από τη δική του γενετήσια δομή και ορμή, διαμορφώνονται όλο και περισσότερο και στην ελληνική κοινωνία. Αν αναρωτιέστε για το τίτλο, ο Άλμπι έγραψε το "Who's afraid of Virginia Woolf?",το 1962, ο τίτλος είναι η παραλλαγή του λαϊκού τραγουδιού "Who's afraid of the big bad wolf" (στα ελληνικά "Λύκε, λύκε είσαι εδώ;")και μεταφορικά, δηλώνει το διαταραγμένο συζυγικό βίο και την αυτοκτονία της κορυφαίας των αγγλικών γραμμάτων Βιρτζίνια Γουλφ. Η μετάφραση είναι της Τζένης Μαστοράκη, τα σκηνικά – κοστούμια του ταλαντούχου και σταθερού συνεργάτη του Άκι Βλουτή, Νίκου Αναγνωστόπουλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Έργο για την αιώνια πάλη των δύο φύλων, τους συμβιβασμούς, τις χαμένες αξίες και τον αλληλοσπαραγμό των συζύγων όταν έρχονται στο φως οι πικρές αλήθειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.