Πρώτες φωτογραφίες από τη χριστουγεννιάτικη "Μια υπέροχη ζωή – a live radio play" στο Μέγαρο

Σήμερα το βράδυ αναμένουμε στο Μέγαρο Μουσικής την πρεμιέρα της παράστασης-πρόταση με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Νίκο Ψαρρά και Νάντια Κοντογεώργη.

Μια υπέροχη ζωή

Έξι γνωστοί ηθοποιοί -Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Νάντια Κοντογεώργη, Γιώργος Γλάστρας, Άγγελος Μπούρας, Θεοδοσία Σαββάκη- πρωταγωνιστούν στην παράσταση "Μια υπέροχη ζωή – a live radio play", σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού.

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στη διασκευή της κλασικής ομώνυμης ταινίας του Φρανκ Κάπρα μέσα από την οποία ξετυλίγεται η ιστορία του Τζορτζ Μπέιλι, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Ενός ανθρώπου που βιώνει μια σειρά αποτυχημένων γεγονότων σε σχέση με την επιβίωση της οικογένειας του, γεγονός που τον οδηγεί στην απόλυτη απελπισία. Ο καλός του άγγελος, Κλάρενς (που ερμηνεύει ο Γιώργος Γλάστρας) τον αποτρέπει από την αυτοκτονία, αποδεικνύοντας τον θετικό αντίκτυπο που είχε η ζωή του πάνω στη ζωή των άλλων.

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Η ιδιαίτερη συνθήκη αυτής της παράστασης που αποτελεί πρόταση πάνω στο ραδιοφωνικό θέατρο είναι το γεγονός ότι "πρέπει να φέρεις την προσωπικότητα αυτού που υποδύεσαι και να τον αναπαραστήσεις μόνο με τη φωνή" όπως υπογραμμίζει η Νάντια Κοντογεώργη στη συνέντευξη που έδωσε στο "α". Στη θεατρική διασκευή του Τζο Λάντρι, γνωστός για τη μεταφορά κλασικών και σύγχρονων αριστουργημάτων της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου σε ζωντανή ραδιοφωνική εκδοχή, όπως ο "Υπέροχος Γκάτσμπι” του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και η "Χριστουγεννιάτικη ιστορία” του Κάρολου Ντίκενς, η δράση τοποθετείται σε ένα στούντιο, όπου οι ηθοποιοί ετοιμάζονται για τη ραδιοφωνική παράσταση. Ένα εγχείρημα που χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική μοναδικότητα της κάθε στιγμής, αφού οι ηθοποιοί δεν αναπαριστούν απλώς τους διαλόγους, αλλά αλληλεπιδρούν ζωντανά με την ορχήστρα Athens Collective Orchestra (υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη), δημιουργώντας ταυτόχρονα με καθημερινά αντικείμενα όλους τους απαραίτητους ήχους που θα δώσουν σάρκα και οστά στην ιστορία. Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι η κυρίως δράση χτίζεται ουσιαστικά μόνο μέσα στο μυαλό μας. Ίσως να μην υπάρχει πιο ενδιαφέρον παιχνίδι για τη φαντασία!

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Και για όσους δεν θυμούνται την ιστορία του Τζορτζ Μπέιλι μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κωστής Χριστοδούλου (Πιάνο), Γιώργος Ντάνης (Μπάσο), Δημήτρης Τσάκας (Σαξόφωνο), Μάνος Θεοδωσάκης (Τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Τρομπόνι), Διονύσης Βερβιτσιώτης (Βιολί), Βανέσα Αθανασίου (Βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (Βιόλα), Έλλη Φιλίππου (Τσέλο).

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

 

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Μια υπέροχη ζωή
Ελίνα Γιουνανλή

Περισσότερες πληροφορίες

Μια υπέροχη ζωή – a live radio play

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Μια παράσταση ζωντανού ραδιοφωνικού θεάτρου βασισμένη στη διασκευή της κλασικής ομώνυμης ταινίας του Φρανκ Κάπρα, με φόντο ένα ραδιοφωνικό στούντιο της δεκαετίας του ’40.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βίκτορ Πατρασκάν: Ο Ρουμάνος stand-up comedian έρχεται στην Ελλάδα

Ο έρωτας, η ταυτότητα, τα στερεότυπα και πολλά άλλα μπαίνουν στο στόχαστρο του Ρουμάνου κωμικού Βίκτορ Πατρασκάν που θα περιοδεύσει στη χώρα μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.