Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, αλλά έχοντας μπροστά και το γεγονός ότι το 2021 κλείνει 30 χρόνια συνεχούς και αδιάλλειπτης δημιουργικής παρουσίας στην πολιτιστική ζωή του τόπου, παρουσιάζει για την σεζόν 2020-21 ένα πρόγραμμα πλήρες, πλούσιο και φιλόδοξο.

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, αλλά έχοντας μπροστά και το γεγονός ότι το 2021 κλείνει 30 χρόνια συνεχούς και αδιάλλειπτης δημιουργικής παρουσίας στην πολιτιστική ζωή του τόπου, παρουσιάζει για την σεζόν 2020-21 ένα πρόγραμμα πλήρες, πλούσιο και φιλόδοξο.

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν - εικόνα 1
Teodor Kourentzis (c) Gyunai Musaeva

Τόσο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ Νίκος Πιμπλής όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΑ Γιάννης Βακαρέλης τονίζουν την ξεχωριστή παρουσία του Μεγάρου ως πολιτιστικού πυλώνα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την ιδιαίτερη προσφορά του στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, πράγμα που θα ενταθεί στο άμεσο μέλλον ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στα νέα δεδομένα.

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν - εικόνα 2
Katia & Marielle Labeque (c) Stefania Paparelli

Με αναβαθμισμένη ψηφιακή παρουσία και εμπλουτισμένο online περιεχόμενο και με άψογες υγειονομικές συνθήκες ασφαλείας, το Μέγαρο υποστηρίζει τους Έλληνες καλλιτέχνες σε όλα τα επίπεδα. Φιλοξενεί και στεγάζει την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, φιλοξενεί τις πρόβες του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο νέο του έργο, επενδύει σε νέες ελληνικές παραγωγές και συνεχίζει να συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τα Mουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, τους Μουσικούς της Καμεράτας, αναπτύσσει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, συμπράττει με τον Δήμο Αθηναίων και άλλα πολλά.

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν - εικόνα 3
Ivo Pogorelich (c) Pierre-Anthony Allard

Ο Γιάννης Βακαρέλης τονίζει ότι «το Μέγαρο πρέπει να εκπέμψει ένα δυνατό σήμα αντίστοιχο του ρόλου του ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας» και παρουσιάζει τα Megaron Podcasts με νέους Έλληνες καλλιτέχνες σε ηχογραφήσεις / συνεντεύξεις-έκπληξη, κάνοντας παράλληλα συναντήσεις με κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης.

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν - εικόνα 4
Esa-Pekka-Salonen (c) Minna-Hatinen

Για την επετειακή του γιορτή το Μέγαρο θα φιλοξενήσει την σπουδαία και αγαπημένη σοπράνο Marlis Petersen σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Χρήστο Λαμπράκη. Όμως όλα τα ονόματα που κοσμούν το φετινό πρόγραμμα είναι σπουδαία και έχουν να κάνουν με ορχηστρικά σύνολα όπως Staatskapelle Berlin, Philharmonia του Λονδίνου, Φιλαρμονική του Μονάχου, musicaAeterna και Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης με μαέστρους όπως οι Daniel Barenboim, Esa Pekka Salonen, Valery Gergiev, Θεόδωρος Κουρεντζής, Yuri Termikanov. Όσο για τα επιμέρους ονόματα των ρεσιτάλ και της μουσικής δωματίου θα συναντήσουμε τους Ivo Pogorelich, Katia & Marielle Labèque, Nelson Freire, Emerson Quartet κ.ά.

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν - εικόνα 5

Και για μια ακόμα φορά, το Μέγαρο δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ροκ, την έθνικ, την «κλασική» και την τζαζ μέσω της Σειράς Γέφυρες και μέσα από τις Ανοιχτές Πλατφόρμες. Στην ίδια σειρά θα φιλοξενηθεί και ο Lubomyr Melnyk, εμπνευστής της Συνεχούς Μουσικής, αλλά και η ανατρεπτική σύμπραξη των αδελφών Ξυλούρη με το δημοφιλές Netherlands Brass Ensemble κ.ά.

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν - εικόνα 6
Batseva Dance Company (c) Ilya Melnikov

«Ξανά στο Μέγαρο», λοιπόν και για το πρώτο τρίμηνο (Οκρώβριος-Δεκέμβριος 2020) συναντάμε πλούσιες εκδηλώσεις με Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλους Μαέστρους, Μεγάλους Ερμηνευτές, Έλληνες σολίστ, Θέατρο στο Μέγαρο, Χορό στο Μέγαρο, Όπερα και Μουσικό Θέατρο, το Μέγαρο των Παιδιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, τις Γέφυρες και τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο – όλα αυτά που δίνουν ιδιαίτερη αξία στην αισθητική και την ποιοτική ψυχαγωγία μας. Και βέβαια, ιδιαίτερη θέση μέσα σε όλα αυτά έχει ο Beethoven 2020!

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για τη νέα σεζόν - εικόνα 7
Daniel Barenboim (c) MonikaRittershaus

Με ιδιαίτερη δύναμη και ποιότητα συνεχίζεται το πρόγραμμα του Μεγάρου και στη νέα χρονα καθώς το 2021 εορτάζονται τα 30 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και όλα προσανατολίζονται προς αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές κρατώντας παράλληλα το βλέμμα ανοιχτό σε ότι συμβαίνει γύρω μας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για την περίοδο 2020-2021 είναι παρακάτω.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.