«Δουλίτσα να υπάρχει» εύχεται ειρωνικά ο Πάρις Ρούπος και λανσάρει το πρώτο του σόλο

Ο πιστός στα one-liners κωμικός συγκεντρώνει αστεία των τελευταίων έξι χρόνων για τη σκηνή του Άβατον.

«Δουλίτσα να υπάρχει» εύχεται ειρωνικά ο Πάρις Ρούπος και λανσάρει το πρώτο του σόλο

Μετά από έξι χρόνια στο χώρο του stand up, πολλές παραστάσεις, περιοδείες ανά την Ελλάδα καθώς κι ένα double bill με τον Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο, ο Πάρις Ρούπος κάνει το επόμενο βήμα και παρουσιάζει την πρώτη του σόλο παράσταση. Τα καλύτερα αστεία από όλη τη θεατρική του πορεία, μερικά από τα οποία προστέθηκαν τους τελευταίους μήνες, βρίσκουν πλέον την ολοκληρωμένη τους μορφή, υπό τον τίτλο «Δουλίτσα να υπάρχει» που έρχεται για τις Πέμπτες του Μαρτίου στο θέατρο Άβατον.

Αυτή η τόσο κλασική φράση από τα χρόνια της ελληνικής κρίσης, «που κρύβει τον μικροαστισμό και τη μιζέρια της εποχής μας», όπως μου εξηγεί ο ίδιος τηλεφωνικά, έφτασε πολλές φορές στα αυτιά του Πάρι όταν απαντούσε πως εργάζεται ως stand up κωμικός, δίνοντας τέλεια πάσα για τον πρώτο του μονόλογο. Σύντομα και πολύ έξυπνα αστεία με το χαρακτηριστικό ψυχρό ύφος του Ρούπου απλώνονται στα εξήντα λεπτά της παράστασης, διασχίζοντας πολλές και διάφορες θεματικές, από οικογένεια και σχέσεις έως θρησκεία και θάνατο. Σκοτεινές σκέψεις αλλά και φωτεινές ιδέες τραντάζουν το βόλεμα του θεατή, καθώς το ένα αστείο διαδέχεται το άλλο. Ανάμεσα στα one liners κρύβεται επίσης μια μεγαλύτερη ιστορία για τα τελείως σουρεάλ ιμέιλ που λαμβάνει από τον μεγάλο πια στην ηλικία πατέρα του.

Ένας διαφορετικός ανερχόμενος κωμικός ανεβαίνει κάθε εβδομάδα στο άνοιγμα της παράστασης, δίνοντας ένα δεκάλεπτο από το υλικό του για ζέσταμα: ο Οδυσσέας Μαυρομμάτης την Πέμπτη 5/3, ο Αλέξανδρος Πασπαρδάνης την Πέμπτη 12/3, ο Ντενίζ Ουρέμ την Πέμπτη 19/3 και ο Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος την Πέμπτη 26/3.

Περισσότερες πληροφορίες

Δουλίτσα να υπάρχει

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Έπειτα από οκτώ χρόνια πορείας στο stand up comedy συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα καλύτερα κείμενά του στην πρώτη του σόλο παράσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 260;

Ολοκληρώθηκε η στρατηγική μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε. (πρώην Τσαούσογλου), επί της Πειραιώς 260.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.