Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση του Λούη, του μεγαλύτερου «Made in Cyprus» κωμικού

Αυτοσαρκαστικός, καυστικός και αυθόρμητος Ο Λούης Πατσαλίδης έρχεται στο Χυτήριο.

Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση του Λούη, του μεγαλύτερου «Made in Cyprus» κωμικού

«Mε αυτήν την παράσταση συστήνομαι στο κοινό της Ελλάδας», μου εξηγεί τηλεφωνικά ο δημοφιλής κωμικός της Κύπρου, λίγες ημέρες πριν από την περιοδεία του στην Αθήνα, «είμαι ο Λούης Πατσαλίδης, σύζυγος και πατέρας, με XXL μπλουζάκι κι επιβεβαιώνω τη φήμη πως οι εύσωμοι έχουν χιούμορ (γέλια)». Ο Λούης πριν από δεκαπέντε χρόνια έριξε το σπόρο του stand up στο νησί και μέχρι σήμερα παραμένει ο καλύτερος του είδους, τρέχοντας ασταμάτητα παραστάσεις, καθώς το κοινό του έχει εκτιναχθεί τα τελευταία έτη μέσα από την τηλεόραση και τη σατυρική εκπομπή «Λουής Night Show» που σημειώνει ρεκόρ τηλεθέασης.

Αν και παλιότερα έχει ανέβει ξανά σε σκηνή της Αθήνας (έχει κάνει double bill με Χατζηπαύλου), τώρα οργανώνει την πρώτη του περιοδεία στην Ελλάδα, από τα Ιωάννινα στη Θεσσαλονίκη και από την πόλη μας (8/2) στην Πάτρα. Τα καλύτερα κείμενα από τις σόλο παραστάσεις του καθώς και υλικό που γράφτηκε αποκλειστικά για το τουρ και την Αθήνα αποτελούν το «Made in Cyprus», έναν καθαρά observational μονόλογο που βάζει στο κωμικό μικροσκόπιο τα απλά και καθημερινά πράγματα που όλοι γνωρίζουμε αλλά διστάζουμε να εκφράσουμε.

Διαφορές ανάμεσα σε Ελλαδίτες και Κύπριους, σκέψεις που κάνει ο κωμικός φτάνοντας στα σαράντα, όλα όσα τον φοβίζουν και τον βγάζουν έξω φρενών, ιστορίες για τις γυναικείες παραξενιές και τις αντρικές κουβέντες, για τον έγγαμο βίο, το σεξ και πόσα ακόμη. Αυτοσαρκαστικός και άνετος στη σκηνή, καυστικός στο λόγο του και συνάμα πολύ ειλικρινής και αυθόρμητος, ο Λούης εγγυάται πως θα τζυλιστούμε απ’ τα γέλια στο Χυτήριο. Φυσικά, όλη η παράσταση θα είναι στη δημοτική.

Περισσότερες πληροφορίες

Made in Cyprus

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 85 '

Ο πιο δημοφιλής stand up comedian της Κύπρου με το ανατρεπτικό του χιούμορ και την καυστικότητα του μιλά για την καθημερινότητα αλλά και τα ευτράπελα του νησιού, τις πικρές αλήθειες της ζωής κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τα "Σκυλιά" του Ανέστη Αζά έρχονται στην Πειραιώς 260

Μετά την περσινή "Δημοκρατία του μπακλαβά", ο σκηνοθέτης επανέρχεται με ένα πρωτότυπο κείμενο για το ευαίσθητο θέμα της κοινωνικής βίας, το οποίο συνυπογράφει με τον Γεράσιμο Μπέκα και τον Μιχάλη Πητίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 260;

Ολοκληρώθηκε η στρατηγική μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε. (πρώην Τσαούσογλου), επί της Πειραιώς 260.

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.