Το «Γαλάζιο Πουλί» ανοίγει τα φτερά του στο Μέγαρο Μουσικής

Το αριστούργημα του Μωρίς Μαίτερλινκ ανεβάζει στη σκηνή η Σοφία Σπυράτου με ζωντανή μουσική από την Καμεράτα και τους Σμαράγδα Καρύδη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το «Γαλάζιο Πουλί» ανοίγει τα φτερά του στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου, «Το γαλάζιο πουλί» του Βέλγου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Μωρίς Μαίτερλινκ, ο οποίος τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1911, ανεβαίνει στη σκηνή της αίθουσας «Χρήστου Λαμπράκη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (22-29/12) στο πλαίσιο του εορταστικού κύκλου «Χριστούγεννα στο Μέγαρο».

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν», «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και η «Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον», τα μουσικά παραμύθια επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στο χριστουγεννιάτικο Μέγαρο με το «Γαλάζιο Πουλί» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, μετρ του είδους, πάνω στην ονειροφαντασία που έπλασε ο Μαίτερλινκ σε διασκευή του ποιητή και μεταφραστή Στρατή Πασχάλη. Οι Σμαράγδα Καρύδη και Αιμίλιος Χειλάκης πρωταγωνιστούν μαζί με τέσσερις χορευτές (Ιωάννα Παλάσκα, Έλενα Τσικαλά, Γιούργκεν Κυριάκης και Neil Andrian Blakemore) και δύο παιδιά (Μάρθα και Αντώνης Λυκιαρδόπουλος), σε ένα αλληγορικό ταξίδι με ζωντανή μουσική από την Καμεράτα (υπό τη διεύθυνση του Πάνου Βλάχου). Μια πορεία προς την αναζήτηση του γαλάζιου πουλιού -της προσωποποίησης της ευτυχίας- στη χώρα του φανταστικού, εκεί όπου κατοικούν μυστηριώδη πλάσματα και σαγηνευτικά όντα.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς του «Όλοι μαζί μπορούμε».

i «Το γαλάζιο πουλί» | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» | Από 22 έως 29/12 | www.megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Το γαλάζιο πουλί

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Μια εορταστική παράσταση, με τη συνοδεία της Καμεράτας, για δύο αδέρφια που αναζητούν το πουλί της ευτυχίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αισχύλεια 2024: Ανακοινώθηκε το φετινό πρόγραμμα που θα μας οδηγήσει στην Ελευσίνα

49 χρόνια συμπληρώνει φέτος ο θεσμός που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει από "Πλούτο", "Ικέτιδες" και "Ηρακλή Μαινόμενο" μέχρι Ελεονώρα Ζουγανέλη, Usurum και Χαΐνηδες, δύο φετινές ταινίες που συζητήθηκαν και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.