Το νέο θεατρικό χτύπημα του Γιώργου Παλούμπη μετά το «Χαρτοπόλεμο»

Ο σκηνοθέτης ετοιμάζει νεά παράσταση στο Από Μηχανής Θέατρο με δυνατή ομάδα ηθοποιών.

Το νέο θεατρικό χτύπημα του Γιώργου Παλούμπη μετά το «Χαρτοπόλεμο»

Ο Γιώργος Παλούμπης μετά τον πετυχημένο «Χαρτοπόλεμο» του Βαγγέλη Ρωμνιού σκηνοθετεί και πάλι νεοελληνικό έργο. Αυτή τη φορά θα ανεβάσει στη σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου το νέο έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου με τίτλο «Εθνικός Ελληνορώσων», που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου. Ο σκηνοθέτης έχει στο δυναμικό του μια δυνατή εξάδα ηθοποιών: Στάθη Σταμουλακάτο, Μάκη Παπαδημητράτο, Θάνο Αλεξίου, Κώστα Φυτίλη, Στέλιο Δημόπουλο,Αντώνη Τσιοτσιόπουλο ‒ τον ίδιο τον συγγραφέα.

Το νέο θεατρικό χτύπημα του Γιώργου Παλούμπη μετά το «Χαρτοπόλεμο» - εικόνα 1
Ο Στάθης Σταμουλακάτος που θα πρωταγωνιστεί στην παράσταση έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο «Στέλλα Κοιμήσου».

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, εδώ και τρία χρόνια, σε μια γειτονιά σε μια άκρη του δήμου της Αθήνας, στην «Ελληνορώσων», έξι φίλοι γύρω στα σαράντα μαζεύονται μία φορά το μήνα για ένα «μπασκετάκι». Το ραντεβού συνήθως πέφτει Σάββατο ‒κατά το απογευματάκι‒, στο ίδιο πάντα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Το κάνουν, όπως λένε, «για να ξεσκουριάζουν»… και να πίνουν μετά καμιά μπίρα χωρίς ενοχές. Και σήμερα το ίδιο. Συναντήθηκαν, είπαν τα νέα τους, έκαναν το ζέσταμά τους, πήραν την μπάλα στα χέρια και το παιχνίδι άρχισε… Ο Εθνικός Ελληνορώσων είναι μια κωμωδία για τα παιδιά μιας γειτονιάς που λένε ότι μεγάλωσαν, για πρησμένους αστραγάλους, για πληγές που έκλεισαν και για άλλες που έμειναν ανοιχτές. Ένα έργο για ξεχειλωμένες φανέλες, ξεφούσκωτες μπάλες και εγκλήματα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εξ αμελείας και μη.

«Όταν ο άντρας φτάνει στα σαράντα, πρέπει να αρχίσει να προσέχει». Michael Jordan
Από το Σάββατο 14 Απριλίου στο Από Μηχανής Θέατρο (Κάτω Σκηνή) Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 17:00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/08/2024

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί ένα αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας

Όπως είχαμε γράψει σε αποκλειστική είδηση, η "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν θα ανεβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη με έναν ωραίο θίασο.

"Η φάλαινα": Πρώτο αποκλειστικό trailer από τη μεταφορά της οσκαρικής ταινίας στο θέατρο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Την συγκινητική ταινία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπρένταν Φρέιζερ για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι, μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο ταλαντούχος ηθοποιός, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.