Νέοι δημιουργοί σε νέες κωμικές περιπέτειες

Οι νέοι δημιουργοί φαίνεται να γοητεύονται όλο και περισσότερο από το δύσκολο είδος της κωμωδίας και όπως όλα δείχνουν τα καταφέρνουν περίφημα με παραστάσεις που κάνουν αίσθηση και σπάνε ταμεία.

Νέοι δημιουργοί σε νέες κωμικές περιπέτειες

Οι νέοι δημιουργοί φαίνεται να γοητεύονται όλο και περισσότερο από το δύσκολο είδος της κωμωδίας και όπως όλα δείχνουν τα καταφέρνουν περίφημα με παραστάσεις που κάνουν αίσθηση και σπάνε ταμεία. Πίσω από τις δουλειές τους κρύβεται ορμή, ταλέντο, έμπνευση και βασικά φρέσκες ιδέες που χαρίζουν άπλετο γέλιο! Δείτε τους!

«Τι ζούμε;»: Η νέα εκδοχή της επιθεώρησης είναι ξεκαρδιστική!

Νέοι δημιουργοί σε νέες κωμικές περιπέτειες - εικόνα 1

Στο Θέατρο Βέμπο ο Λάμπρος Φισφής και η παρέα του αναρωτιούνται «Τι ζούμε;» και ανεβάζουν μια νέα εκδοχή της επιθεώρησης που θα λατρέψετε!
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Αλεξάνδρα Ούστα, ο Ζήσης Ρούμπος και η Ειρήνη Ψυχράμη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Σαρακατσάνη και το άγρυπνο βλέμμα του Λάμπρου Φισφή, που έχει γράψει τα κείμενα της παράστασης, ανεβαίνουν στη σκηνή και «πυροβολούν» το παλιό είδος της επιθεώρησης προτείνοντας μια νέα εκδοχή με ιστορίες της καθημερινότητας εμπλουτισμένες με stand up comedy στοιχεία.
Η παράσταση χαρίζει απλόχερα 120 λεπτά γέλιου, έχοντας μια ζηλευτή ροή. Ξεχωρίσαμε το νούμερο με την τσόντα και το κυπριακό σίριαλ αλλά και τον απίστευτο Λάμπρο Φισφή που ως παρουσιαστής της βραδιάς επικοινωνεί με μοναδικά με το κοινό.
Πρωταγωνίστρια σ’ όλες τις ιστορίες είναι η ίδια η ζωή, γι’ αυτό δεν έχεις παρά να ταυτιστείς μ’ όλα όσα διαδραματίζονται στη σκηνή. Όλα όσα θα δεις επί σκηνής κάπου τα ξέρεις…Αυτό το χέρι που δεν βολεύεται πουθενά τα βράδια στο κρεβάτι όταν κοιμάσαι με το ταίρι σου, τα μπελαλίδικα έπιπλα ΙΚΕΑ, κάποιοι περίεργοι τύποι που τρώνε οικολογικά φαγητά, αλλά και μερικές αλήθειες για τον έρωτα και τις σχέσεις που μπορούν να ομολογηθούν μέσα από το σενάριο μιας πορνό ταινίας…Εξάλλου τις πιο μεγάλες αλήθειες με το χιούμορ δεν τις λέμε;

«Λαμπρά Παράσιτα»: Μια μαύρη κωμωδία που θα λατρέψετε

Νέοι δημιουργοί σε νέες κωμικές περιπέτειες - εικόνα 2

Τη σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία του βραβευμένου συγγραφέα Φίλιπ Ρίντλεϊ «Λαμπρά παράσιτα» μετέφρασε και σκηνοθετεί ο Χάρης Αττώνης ανεβάζοντας έτσι το έργο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις. Ο ίδιος μαζί με την Κατερίνα Λάττα είναι ένα εκρηκτικό σκηνικό δίδυμο που σαρώνουν τα πάντα και σε κάνουν να ξεκαρδίζεσαι ενώ παράλληλα προβληματίζεσαι για τη στάση σου στη ζωή. Σημαντική και η συμβολή του Φάνη Παυλόπουλου σε δύο αντίθετους ρόλους, που ουσιαστικά εκπροσωπούν τον τίτλο του έργου.
Στο αιχμηρό αυτό έργο του Ρίντλεϊ, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά…Ένα ζευγάρι κάνει τα πάντα για να αποκτήσει το σπίτι των ονείρων του και να ζήσει εκεί ευτυχισμένο με το νεογέννητο μωρό του. Και όταν λέμε τα πάντα, απλά αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει... Η σκηνοθετική προσέγγιση είναι τόσο έξυπνη και πρωτότυπη που προσεγγίζει το κείμενο με μια διαφορετική ματιά, χωρίς να το βαραίνει πετώντας όμως, παράλληλα το μπαλάκι στην πλατεία. Εσύ ως θεατής, τι κάνεις; Πόσο θεατές είμαστε τελικά; Πόσο ένοχοι; Πόσο συνένοχοι; Ο Χάρης Αττώνης δε χαρίζεται στο κοινό του, και ας το κάνει να γελά πολύ στην παράσταση, και ας τραγουδά τα γλυκά τραγουδάκια τύπου «Η Μις Ντι μόνο ξέρει όσα ξέρει…».

Το «ГЛУМ» δεν παίζεται τυχαία δεύτερη χρονιά

Νέοι δημιουργοί σε νέες κωμικές περιπέτειες - εικόνα 3

Αυτή η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη ήρθε με ορμή στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι αξίζει την προσοχή μας. Ο λόγος για τους C. For Circus που ανεβάζουν το «ГЛУМ» (Γκλουμ) για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο 104.
Πρόκειται για μια κωμωδία βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι. Το Γκλουμ προέρχεται από το όνομα του πρωταγωνιστή Γκλούμοφ, και αποτελεί έναν αναγραμματισμό της απάτης. Στην παράσταση που είναι μια τρελή κωμωδία απολαμβάνουμε επί σκηνής τους : Παναγιώτη Γαβρέλα, Χρύσα Κοτταράκου, Ειρήνη Μακρή, Νικόλα Παπαδομιχελάκη, Παύλο Παυλίδη, Νατάσα Ρουστάνη και Σπύρο Χατζηαγγελάκη.
Οι εφτά νέοι ηθοποιοί μάλιστα αυτοσκηνοθετούνται σ’ αυτό το απαιτητικό εγχείρημα. Πόρτες ανοιγοκλείνουν, κόσμος μπαινοβγαίνει στη σκηνή, γρήγορος ρυθμός, απανωτές ατάκες, έξυπνο χιούμορ, πλούσιο συναίσθημα, αλλά και νοήματα διαπερνούν ολόκληρη την παράσταση. Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι ο τρόπος που λειτουργούν σκηνικά ως ομάδα, σαν ένα σώμα. Το γέλιο από την πλατεία προκαλείται αβίαστα, όπως και η αίσθηση της πικρίας που δημιουργείται στο φινάλε. Το devised theatre στα καλύτερά του, η έννοια της ομαδικότητας θριαμβεύει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/08/2024

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί ένα αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας

Όπως είχαμε γράψει σε αποκλειστική είδηση, η "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν θα ανεβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη με έναν ωραίο θίασο.

"Η φάλαινα": Πρώτο αποκλειστικό trailer από τη μεταφορά της οσκαρικής ταινίας στο θέατρο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Την συγκινητική ταινία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπρένταν Φρέιζερ για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι, μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο ταλαντούχος ηθοποιός, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.