Η Ελένη Ράντου κάνει πρεμιέρα με τη «Φιλουμένα»

Η Ελένη Ράντου συναντιέται και πάλι με την εμβληματική ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο και αναμετριέται ξανά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της.

Η Ελένη Ράντου κάνει πρεμιέρα με τη «Φιλουμένα»

Δύο χρόνια μετά την επιτυχία της στο Εθνικό Θέατρο η Ελένη Ράντου συναντιέται και πάλι με την εμβληματική ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο και αναμετριέται ξανά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της, αναλαμβάνοντας τη μεγαλύτερη παραγωγή που έχει πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Διάνα με έναν θίασο 13 ηθοποιών.
Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας και αυτή τη φορά ο Σταμάτης Φασουλής. Τον ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο που ερμήνευσε μοναδικά στον κινηματογράφο ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι επωμίζεται ο Γιάννης Βούρος.

Η Ελένη Ράντου κάνει πρεμιέρα με τη «Φιλουμένα» - εικόνα 1
Ελένη Ράντου, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Μπέζος

Στην προηγούμενη εκδοχή είχαμε δει τον γοητευτικό Άλκη Κούρκουλο, που αυτή τη σεζόν απολαμβάνουμε, λίγα τετράγωνα πιο κάτω, στη σκηνή του Παλλάς, πλάι στη Δήμητρα Παπαδοπούλου πάλι σε ρόλο καρδιοκατακτητή, ως Μηνά Καντακουζηνό.
Τον θίασο συμπληρώνουν ηθοποιοί από την παράσταση που είδαμε το 2015 στη σκηνή του Τσίλλερ αλλά και κάποιοι που έρχονται να προστεθούν τώρα στη διανομή. Έτσι στη σκηνή θα δούμε τους: Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Αβαγιανού, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Γιώργος Αλεβυζάκης.
Τα σκηνικά είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη, όπως και στην παράσταση που απολαύσαμε στην παράσταση του εθνικού, ενώ τη μουσική αυτή τη φορά συνθέτει η Ναλίσα Γκριν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.