Το επόμενο θεατρικό βήμα της Μαρίας Πρωτόπαππα

Η αγαπημένη ηθοποιός ετοιμάζει το επόμενο θεατρικό της βήμα.

Το επόμενο θεατρικό βήμα της Μαρίας Πρωτόπαππα

Μετά τον εξαιρετικό «Αύγουστο» του Τρέισι Λετς σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Χόρν, η Μαρία Πρωτόπαππα ετοιμάζει το επόμενο θεατρικό της βήμα.
Αυτή τη σεζόν λοιπόν δεν θα την απολαμβάνουμε μόνο, ως Μπάρμπαρα, να παλεύει με τους δαίμονες μιας οικογένειας και να ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στα κωμικά και τα δραματικά στοιχεία της ηρωίδας της, γοητεύοντας κοινό και κριτικούς, αλλά και στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.
Στη μικρή σκηνή της Κυψέλης, η ταλαντούχα ηθοποιός θα επιχειρήσει την πέμπτη της σκηνοθεσία με τις «Αναμνήσεις δι αλληλογραφίας» της Έμμα Ρέγιες, η ίδια διασκευάζει το έργο και πρωταγωνιστεί στην παράσταση.

Η Κολομβιανή Έμμα Ρέγιες μεγάλωσε αποκλεισμένη σε μοναστήρι και κατέληξε διάσημη καλλιτέχνις, με τον Πικάσο και τον Ντιέγκο Ριβέρα να υποκλίνονται στο ταλέντο της. Στο βιβλίο «Αναμνήσεις δι αλληλογραφίας» υπάρχουν οι 23 επιστολές που η Ρέγιες έστελνε στον φίλο της Χερμάν Αρσινιέγας και στις οποίες περιγράφει τις σκληρές συνθήκες μέσα στις οποίες κύλησε η παιδική της ηλικία. Το 1969 εκείνος διαβάζοντας την πρώτη επιστολή συγκλονίστηκε κι αποφάσισε να δείξει τα κείμενα στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος ενθάρρυνε τη Ρέγιες να συνεχίσει το γράψιμο. Η αλληλογραφία κράτησε ως το 1997. Μετά το θάνατό της ο Αρσινιέγας δημοσιοποίησε τις επιστολές.

Η πρεμιέρα της παράστασης«Αναμνήσεις δι αλληλογραφίας» αναμένεται για τις 12 Φεβρουαρίου και η παραγωγή είναι της Kart Productions.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.