Στο καμαρίνι του Γιάννη Στάνκογλου

Εισβάλαμε στο καμαρίνι του Γιάννη Στάνκογλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και του κάναμε μερικές ερωτήσεις για τη σχέση του με τον χώρο και όχι μόνο.

Στο καμαρίνι του Γιάννη Στάνκογλου

Εισβάλαμε στο καμαρίνι του Γιάννη Στάνκογλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ο ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπος με τον εμβληματικό ήρωα του Καμί μέχρι τις 29/10 που τελειώνουν οι παραστάσεις του «Καλιγούλα» και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα για το χώρο στον οποίο ετοιμάζεται πριν βγει στη σκηνή.

Ποια αντικείμενα έχεις πάντα στο καμαρίνι σου;
Δύο μικρά ανθρωπάκια, αγόρι-κορίτσι, που μου έχει δώσει η κόρη μου η Φοίβη, φωτογραφίες σχετικές με την εκάστοτε παράσταση και το ρόλο που υποδύομαι και αντίστοιχα βιβλία.

Ποιο ήταν το πιο ωραίο καμαρίνι που είχες ποτέ στη ζωή σου από άποψη χώρου και με ποιους συναδέλφους;

Το πιο ωραίο καμαρίνι που είχα ποτέ ήταν στο Θέατρο Θησείον, στην παράσταση «Festen». Ήταν ένα ενιαίο καμαρίνι για όλους, με ένα μεγάλο τραπέζι στη μέση. Όλοι οι ηθοποιοί ήμασταν μαζί (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Θέμις Μπαζάκα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αγγελική Παπαθεμελή, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Ερρίκος Λίτσης, Καλλιόπη Τζερμάνη, Μανώλης Αφολιάνο κ.ά.), γελούσαμε μαζί, τρώγαμε μαζί, ντυνόμασταν μαζί!

Στο καμαρίνι του Γιάννη Στάνκογλου - εικόνα 1

Ποιο ήταν το πιο ωραίο καμαρίνι που έχεις δει ποτέ στη ζωή σου;

Στο Πάνθεον, όχι το δικό μου καμαρίνι αλλά συναδέλφου.

Ποια είναι η ωραία ανάμνηση που έχεις από καμαρίνι;

Αυτή που ανέφερα πιο πάνω, από το Θέατρο Θησείον.

Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνεις πριν βγεις από το καμαρίνι σου;

Λέω: «Είσαι Θεός, αγόρι μου!»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.