Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την «Καινούργια σελίδα» του Γ. Μόσχου

Πρώτες εικόνες και δηλώσεις από τον Γιάννη Μόσχο για την καινούργια του παράσταση.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την «Καινούργια σελίδα» του Γ. Μόσχου

Ο Γιάννης Μόσχος σκηνοθετεί τη δραματική κομεντί του Νιλ Σάιμον, με ένα απολαυστικό κουαρτέτο πρωταγωνιστών τους: Ταξιάρχη Χάνο, Μαρία Καλλιμάνη, Άνδρη Θεοδότου και Άγγελο Μπούρα που θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Νοεμβρίου στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια, την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου αναλαμβάνει ο Άγγελος Μπούρας. Η «Καινούργια σελίδα», γραμμένη το 1977, είναι ένα από τα πλέον αυτοβιογραφικά έργα τού πολύ δημοφιλούς στην Ελλάδα κωμωδιογράφου.

Το athninorama.gr εξασφάλισε και σας παρουσιάζει αποκλειστικά τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης που επιμελήθηκε η Μαριλένα Σταφυλίδου.

Ο Γιάννης Μόσχος, δήλωσε στο athninorama.gr για την απόφασή του να επιλέξει το συγκεκριμένο έργο :«Είκοσι εφτά χρόνια πριν, 19 ετών τότε, είχα δει στο θέατρο Πόρτα την «Καινούργια σελίδα» σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, και ακόμα θυμάμαι πόσο είχα εντυπωσιαστεί από την παράσταση. Ο ιδιοφυής αυτός σκηνοθέτης, που ευτυχώς πρόλαβα να δω αρκετές παραστάσεις του, είχε φτιάξει μια υπέροχη παράσταση, πολύ αστεία αλλά και πολύ συγκινητική. Η παράσταση αυτή ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μένα: δεν υπάρχουν υποδεέστερα θεατρικά είδη, το μπουλβάρ μπορεί να είναι υπέροχο όταν εργαστούμε πάνω του με προσοχή και αγάπη, όλα πάντα κρίνονται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Η δραματική κομεντί του Νιλ Σάιμον ξεχειλίζει από χιούμορ και ανθρωπιά, με κάνει να γελάω και να συγκινούμαι, ελπίζω να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τον παλμό του έργου στο κοινό. Η «Καινούργια σελίδα» έρχεται να με βρει σε μια ηλικιακή καμπή, εδώ, στα 46, έρχεται να μου υπενθυμίσει ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούργια αρχή, αρκεί να είμαστε εμείς έτοιμοι να την καλωσορίσουμε.»

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Ο συγγραφέας Τζορτζ Σνάιντερ, ένας μεσήλικας άντρας που έχει πρόσφατα χηρέψει, και η ηθοποιός Τζένι Μαλόουν, η οποία έχει μόλις πάρει διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγό της, έχουν κουραστεί να βγαίνουν ραντεβού και αποφασίζουν πως δεν είναι έτοιμοι να κάνουν μια καινούργια αρχή. Όμως ο αδελφός του Τζορτζ, ο Λέο Σνάιντερ, και η φίλη της Τζένι, η Φέι Μέντγουϊκ, δεν τους αφήνουν ήσυχους, τους πιέζουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ο Λέο και η Φέι, που γνωρίζονται από παλιά και αντιμετωπίζουν προβλήματα στους γάμους τους, ξαναβρίσκονται τυχαία ένα βράδυ και κανονίζουν να προξενέψουν τον Τζορτζ με την Τζένι. Αρχικά και οι δυο αρνούνται κατηγορηματικά το προξενιό, όταν όμως γνωριστούν από ένα παιχνίδι της τύχης οι βεβαιότητές τους θα ανατραπούν και θα ερωτευθούν τρελά ο ένας τον άλλο. Και ενώ ο Τζωρτζ και η Τζένι αποφασίζουν να γυρίσουν μαζί καινούργια σελίδα στη ζωή τους το παρελθόν τούς στοιχειώνει και εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους. Θα μπορέσει ο έρωτάς τους να υπερβεί τα εμπόδια;

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν
Βοηθός σκηνογράφου: Τζέλα Χριστοπούλου
Φωτογράφος: Μαριλένα Σταφυλίδου
Ψηφιακή επεξεργασία: Μάριος Γαμπιεράκης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.