Λαζόπουλος-Φιλιππίδου πρώτη φορά μαζί στη σκηνή

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στη σκηνή μαζί με την εκρηκτική Σοφία Φιλιππίδου μ’ ένα είδος που αγάπησε πολύ και τον καθιέρωσε, με την επιθεώρηση.

Λαζόπουλος-Φιλιππίδου πρώτη φορά μαζί στη σκηνή

Με το σύνθημα: «Θέλουμε να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο»,όλοι οι συντελεστές της παράστασης «Α-πε-λπι-σί-το» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνών από τις 13 Νοεμβρίου.

Ο Λάκης Λαζόπουλος βρίσκεται για πρώτη φορά στη σκηνή με τη Σοφία Φιλιππίδου, όλοι όμως θυμόμαστε τη πετυχημένη τηλεοπτική τους συνύπαρξη στους «10 Μικρούς Μήτσους», και προτείνει μια Επιθεώρηση Δωματίου.

Φέρνοντας το είδος πιο κοντά στις ανάγκες της εποχής, μακριά από τα φανταχτερά και πολύχρωμα κοστούμια άλλων δεκαετιών, γράφει για τους νεοτρελαμένους της χώρας. Ένα αόρατο σπίτι, στο οποίο μένουν όλοι οι κρυμμένοι και οι μόνοι της εποχής, είναι το σημείο όπου θα ξεντυθεί η ελληνική πραγματικότητα. Πιο γυμνή από ποτέ! Όλοι αυτοί που η κρίση πέταξε έξω, ξεστομίζουν τις αλήθειες μιας εποχής μέσα από διαλόγους και μονολόγους γραμμένους και ειπωμένους με χιούμορ που φτάνει στα άκρα. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδα και τα Χριστούγεννά θα φιλοξενηθεί στο «Αριστοτέλειον» στη Θεσσαλονίκη. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας.

Λαζόπουλος-Φιλιππίδου πρώτη φορά μαζί στη σκηνή - εικόνα 1

Τον θίασο ολοκληρώνουν οι νέοι και ταλαντούχοι: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Άννα Κλάδη, Χριστιάννα Λαδοπούλου, Διονύσης Λάνης, Ιωάννα Λέκκα, Δημήτρης Μανδρινός, Βαγγέλης Πιτσίλος, Τζίνα Σταυρουλάκη και Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκίνησε την ενασχόληση του με τα επιθεωρησιακά κείμενα, παράλληλα με τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο, έγραψε το πρώτο του έργο για το Θεσσαλικό Θέατρο το 1979 με τίτλο «Κάτι τρέχει στα γύφτικα». Ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε η επιθεώρηση «Χαιρέτα μου τον πλάτανο».Το 1981 παρουσιάστηκαν από την Ελεύθερη Σκηνή (Σ. Φασουλή, Α. Παναγιωτοπούλου) οι επιθεωρήσεις του «Της Ελλάδας το κάγκελο» και «Αλλαγή και πάνω τούρλα» που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Σμαρούλα και Θέατρο Βέμπο αντίστοιχα. Τα επόμενα χρόνια θα τον βρουν εξίσου δημιουργικό τόσο συγγραφικά, όσο και σκηνοθετικά- υποκριτικά, αλλά ο θρίαμβος έρχεται με την παράσταση «Ήταν ένα μικρό καράβι» που γράφει και σκηνοθετεί ο ίδιος (1990), σε σκηνικά Διονύση Φωτόπουλου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Η παράσταση παίχθηκε για δύο ολόκληρα χρόνια και μεταφέρθηκε στην τηλεόραση (Mega).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.