Μια πορνογραφική σχέση έρχεται στο Από Μηχανής Θέατρο

Η ταινία «Μία πορνογραφική σχέση» του Φρεντερίκ Φοντέιν γίνεται παράσταση από δύο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς στο ανανεωμένο Από Μηχανής Θέατρο.

Μια πορνογραφική σχέση έρχεται στο Από Μηχανής Θέατρο
Μια πορνογραφική σχέση έρχεται στο Από Μηχανής Θέατρο - εικόνα 1

Ένας άνδρας και μία γυναίκα συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για να εκπληρώσουν μία σεξουαλική φαντασίωση. Δεν ξέρουν ο ένας το όνομα του άλλου. Το μόνο που επιθυμούν είναι μία καθαρά σαρκική σχέση. Όμως η μία συνάντηση διαδέχεται την άλλη. Τώρα πια τους ενώνει κάτι πέρα από το σεξ. Τι είναι πιο τρομακτικό; Το να πραγματοποιήσεις μία ανομολόγητη ερωτική φαντασίωση ή το να τολμήσεις να «απογυμνωθείς» στα μάτια του άλλου;Μπορεί μια σαρκική συνάντηση να οδηγήσει σε μια ιστορία αγάπης;

Απάντηση θα επιχειρήσουν να δώσουν ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Χριστίνα Δενδρινού στη σκηνή του ανασκευασμένου Από Μηχανής Θεάτρου από τις 15 Νοεμβρίου. Ο πρώτος μάλιστα έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία, «Μία πορνογραφική σχέση» του Φρεντερίκ Φοντέιν που είδαμε το 1999 στις κινηματογραφικές αίθουσες αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.Συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας 1999, όπου η πρωταγωνίστρια τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας (Coupe Volpi). Λόγω του "προκλητικού" της τίτλου αναγκάστηκε να προβληθεί σε διάφορες χώρες με τον τίτλο "An Affair Of Love". Στην Ελλάδα όμως ο τίτλος κρατήθηκε δίνοντας αφορμές για συζητήσεις στις αντροπαρέες (και όχι μόνο).

Μια πορνογραφική σχέση έρχεται στο Από Μηχανής Θέατρο - εικόνα 2
Η Χριστίνα Δενδρινού και ο Βαγγέλης Παπαδάκης σε σκηνή από τις πρόβες

Λίγα χρόνια αργότερα ο σεναριογράφος της, Φιλίπ Μπλασμπάντ, διασκεύασε ο ίδιος το σενάριο του για τη θεατρική σκηνή κερδίζοντας πάλι κοινό και κριτικούς μέσα από μία ερωτική ιστορία που με αφορμή το σώμα μιλάει για την ψυχή.

Η σκηνοθεσία του Βαγγέλη Παπαδάκη, προτείνει μία νέα φόρμα που συνδυάζει κινηματογραφικά και θεατρικά στοιχεία χωρίς την ευκολία της χρήσης του βίντεο. Μινιμαλιστική αισθητική, κινηματογραφικές ερμηνείες και ένα αμιγώς ρεαλιστικό, υποβλητικό ηχητικό περιβάλλον αποτελούν τα δομικά στοιχεία μίας παράστασης που μιλάει για τον έρωτα και την αγάπη με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Από τις 15 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 στο Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλέφωνο κρατήσεων 210 5231131)

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης
Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος
Σχεδιασμός Φώτων: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Σκηνικά Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Σχεδιασμός Ήχου/ Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Επιμέλεια Κίνησης: Ίριδα Κυριακοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Χατζατόγλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λία Κάλκου
Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη
Σκηνοθεσία trailer: Βαγγέλης Παπαδάκης, Ελένη Κορακάκη
Οργάνωση Παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη
Παραγωγή: ομάδα Casus Belli Επικοινωνία: Δημήτρης Χαλιώτης
Παίζουν: Χριστίνα Δενδρινού, Βαγγέλης Παπαδάκης

Από Μηχανής Θέατρο – Πάνω Σκηνή
Πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 (μέχρι τις 11 Ιανουαρίου)
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ (ατέλειες, άνεργοι)
Διάρκεια: 90 λεπτά
Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.