Η Ζέτα Δούκα μας μιλά για τις «Γοργόνες και Μάγκες»

Το μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, η Ζέτα Δούκα μας μιλά για την παράσταση και τον ρόλο της.

Η Ζέτα Δούκα μας μιλά για τις «Γοργόνες και Μάγκες»

Για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή θα ανέβει, σε μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή, το ελληνικό μιούζικαλ του αείμνηστου Γιάννη Δαλιανίδη, «Γοργόνες και Μάγκες».

Το Δεκέμβριο του 2018 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας και ο Γιώργος Βάλαρης διασκεύασε το σενάριο και θα σκηνοθετήσει την παράσταση που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του ανανεωμένου Θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην Κυψέλη. Στη σκηνή θα απολαύσουμε 13 ηθοποιούς, 12 χορευτές και ζωντανή ορχήστρα με 8 μουσικούς με μαέστρο τον Αντώνη Γούναρη, ενώ θα ακουστούν αξέχαστες επιτυχίες του κορυφαίου δημιουργού Μίμη Πλέσσα, όπως το «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Καμαρούλα μια σταλιά», «ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.α, που θα τραγουδούν ζωντανά οι ηθοποιοί αλλά και ο Γιάννης Πλούταρχος.

Η πρωταγωνίστρια της παράστασης Ζέτα Δούκα μίλησε στο «α» για την παράσταση και τον ρόλο της. Σύμφωνα με την ίδια: « Το έργο είχε εναλλακτικό τίτλο, “Πωλείται Ελλάς”, και πρόκειται ουσιαστικά για το μόνο πολιτικό έργο του Γιάννη Δαλιανίδη, που διαπραγματεύεται το ξεπούλημα της Ελλάδας σε ξένα συμφέροντα».

Η Ζέτα Δούκα, που δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε μιούζικαλ και είναι γνωστή για τις χορευτικές και τραγουδιστικές επιδόσεις, της μας είπε πως: «Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Γιάννης Πλούταρχος θα τραγουδά live στην παράσταση μεγάλες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα, κάτι που θα κάνει και ο υπόλοιπος θίασος».

Όσον αφορά τη σύγκριση με την Μαίρη Χρονοπούλου, που ερμήνευε την Φλώρα στην ομώνυμη ταινία, για την Ζέτα δεν τίθεται θέμα και μας εξηγεί το γιατί: « Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς αυτή η θεατρική παράσταση,διότι στο μυαλό του κόσμου υπάρχουν έντονες οι εικόνες από το την ταινία και από τους σπουδαίους ηθοποιούς. Στην παράσταση έχουμε κρατήσει το κλίμα της εποχής, όσον αφορά τα ρούχα, τα μαλλιά, αλλά οι χαρακτήρες ενσαρκώνονται, όπως τους αντιλαμβανόμαστε εμείς. Δεν πάμε να κάνουμε μια κόπια της ταινίας».

Το στοιχείο που τη γοητεύει στην ηρωίδα της είναι ο δυναμισμός της: «Η Φλώρα είναι από τις λίγες γυναίκες που τη δεκαετία του ’60 είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη. Είναι μάλιστα ιδιοκτήτρια νυχτερινών κέντρων και τόσο έξυπνη επιχειρηματίας, που μόλις αντιλαμβάνεται ότι οι Ελβετοί επιθυμούν να αγοράσουν γη σπεύσει η ίδια να την αγοράσει για να τους την πουλήσει σε 20πλάσια τιμή. Βέβαια, από τη ζωή της δεν λείπει και ο έρωτας που τον βρίσκει στο πρόσωπο του γοητευτικού Ιάσονα, που στην παράσταση θα υποδυθεί ο σκηνοθέτης μας, Γιώργος Βάλαρης.».

Η Ζέτα Δούκα μας μιλά για τις «Γοργόνες και Μάγκες» - εικόνα 1
Ζέτα Δούκα, Θάνασης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου και Γιώργος Γαλίτης

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εκτός από τη Ζέτα Δούκα θα δούμε την Μαρία Κορινθίου, αλλά και τους Γιώργο Γαλίτη, Αγγελική Λάμπρη, Θανάση Ευθυμιάδη, Παναγιώτη Πετράκη, ενώ special quest θα κάνει o Γιάννης Βογιατζής. Την παραγωγή υπογράφουν οι Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (Λυκόφως, Highway Productions) και Γιώργος Βάλαρης.Ραντεβού λοιπόν στις 10 Νοεμβρίου στο θέατρο «Μπρόντγουεϊ».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.