Από Μηχανής Θέατρο: Νέα καλλιτεχνική σελίδα για το θέατρο της οδού Ακαδήμου

Το θέατρο της οδού Ακαδήμου αλλάζει καλλιτεχνική διεύθυνση και παρουσιάζει ένα πλούσιο ρεπερτόριο για τη νέα σεζόν.

Από Μηχανής Θέατρο: Νέα καλλιτεχνική σελίδα για το θέατρο της οδού Ακαδήμου

Ο πεζόδρομος της Ακαδήμου στο Μεταξουργείο γέμισε από θεατρικά πηγαδάκια που το μεσημέρι της Δευτέρας, έδωσαν ραντεβού μπροστά από τον αριθμό 13, για να κάνουν ποδαρικό στο ανακαινισμένο Από Μηχανής Θέατρο που για τα επόμενα δώδεκα χρόνια θα λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μυλωνά και της Άννας Ελεφάντη.

Η μυρωδιά από τη φρεσκοβαμμένη μπογιά και οι τεχνικοί που διόρθωναν τις τελευταίες λεπτομέρειες, στον ανακατασκευασμένο χώρο, όπου πλέον θα λειτουργούν παράλληλα δύο σκηνές, λόγω της εξαιρετικής ηχομόνωσης, ήταν η πρώτη αίσθηση που καλωσόριζε στον χώρο τους δημοσιογράφους και τους συντελεστές των φετινών παραστάσεων στην πρώτη παρουσίαση του πολλά υποσχόμενου προγράμματος. Στις δύο σκηνές θα φιλοξενηθούν συνολικά 25 παραγωγές, δημιουργώντας έτσι ένα ρεπερτόριο φρέσκο, πλουραλιστικό και ανοιχτό σε προκλήσεις.

Η Άννα Ελεφάντη δήλωσε πως «Με τον Δημήτρη (Μυλωνά) είχαμε πάντα στο μυαλό μας να βρούμε μια στέγη. Το Από Μηχανής ήρθε και μας βρήκε ή το βρήκαμε εμείς.. Θα δείξει η ιστορία».Ο Δημήτρης Μυλωνάς θυμήθηκε, πως σ’ αυτό τον χώρο πριν δέκα χρόνια, ξεκίνησαν με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού με τον Στάθη Λιβαθινό και «είναι σαν να γυρίζουμε». Στο πλάι των δύο καλλιτεχνικών διευθυντών, οι ιδιοκτήτες και ιδρυτές του θεάτρου ο Χρήστος Βαλαβανίδης και η Ασπασία Κράλλη, που συνεργαστούν και καλλιτεχνικά με το θέατρο.

Στα εγκαίνια αυτής της προσπάθειας η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει δίνει το στίγμα της με 7 δικές της παραγωγές αλλά ανοίγεται και σε πολλές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες.
Έτσι για τη φετινή σεζόν οι σκηνοθέτες που θα συνεργαστούν με τον χώρο είναι οι: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Χρήστος Βαλαβανίδης, Esther Andre Gonzalez, Γιάννης Καλαβριανός, Όλια Λαζαρίδου, Alessandra Maioletti, Σωτήρης Μεντζέλος, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Θέμης Μουμουλίδης, Δημήτρης Μυλωνάς, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Παλούμπης, Βαγγέλης Παπαδάκης, Μάνος Παπαδάς, Θανάσης Σαράντος, Χρήστος Σουγάρης, Γκάυ Στεφάνου, Δημήτρης Τσιάμης, Βαλάντης Φράγκος, Ταξιάρχης Χάνος, Νίκος Χατζόπουλος.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Από Μηχανής Θέατρο θα φιλοξενήσει και μια παράσταση για παιδιά. Στα προσεχή σχέδια είναι τον ερχόμενο Ιούνιο η διοργάνωση της Θεατρικής πλατφόρμας 2018 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κούφαλη, ένα φεστιβάλ με στόχο τη δημιουργία μιας φιλόξενης πλατφόρμας πάνω στην τέχνη του θεάτρου.

Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις παραστάσεις του θεάτρου:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε ποια πολιτική κωμωδία θα δούμε τον Σταμάτη Φασουλή;

Ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
31/08/2024

Φέτος ίσως βρήκε απάντηση το ερώτημα "Τι Επίδαυρο θέλουμε"

Ένας απολογισμός της φετινής θεατρικής σεζόν, προτού μπούμε με φόρα σε όσα μας κρύβει η καινούργια.

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.