Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι

Απογοήτευσε οικτρά ως οικοδεσπότης της 71ης απονομής των βραβείων Tony ο Κέβιν Σπέισι. Ποια αποθεώθηκε; Μια βετεράνος του Μπρόντγουει, η Μπέτυ Μίντλερ.

Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι

Απογοήτευσε οικτρά ως οικοδεσπότης της 71ης απονομής των βραβείων Tony ο Κέβιν Σπέισι. Ποια αποθεώθηκε; Μια βετεράνος του Μπρόντγουει, η Μπέτυ Μίντλερ. Τί αποσιωπήθηκε; Η πιο πολυσυζητημένη νεουορκέζικη παράσταση των ημερών και το σκάνδαλο που κυοφορεί...

Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι - εικόνα 1
«Γελοίες» χαρακτηρίστηκαν οι μιμήσεις του Kέβιν Σπέισι και «χοντροκομμένα, εκτός πραγματικότητας» τα αστεία του.

«Οχληρός», «στον κόσμο του», «άσχετος», «εγωκεντρικά φλύαρος και αυτό-αναφορικός», «κολλημένος στα πρώιμα ‘90s»: με τέτοια σχόλια περιλούζει από χθες ο αμερικάνικος Τύπος τον αδιαφιλονίκητο σταρ του «House of Cards», πρώην διευθυντή του λονδρέζικου θεάτρου Old Vic και διάσημο χολιγουντιανό πρωταγωνιστή, Κέβιν Σπέισι. «Άκρως απογοητευτική» υπήρξε, σύμφωνα με την πλειοψηφία των media, η προσπάθειά του (ο ειρωνικός τίτλος της Guardian ήταν House of bad jokes), να φανεί αντάξιος της προκατόχου του, της κωμικού Τίνα Φέυ, στο ρόλο του οικοδεσπότη της 71ης απονομής των περίφημων Tony Awards, την περασμένη Κυριακή. «Γελοίες» χαρακτηρίστηκαν οι μιμήσεις του (μεταξύ άλλων, στον …Μπιλ Κλίντον), «χοντροκομμένα και εκτός πραγματικότητας» τα αστεία του.

Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι - εικόνα 2
Σαίξπηρ VS Τραμπ ή ο «Ιούλιος Καίσαρας» του Central Park που χλευάζει ανοιχτά τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Το Νew Yorker θεωρεί ασυγχώρητο το ότι ο Σπέισι, ο οποίος έκανε μεν ένα εντυπωσιακό εναρκτήριο δεκάλεπτο tour-de-force μεταμορφώσεων, άφησε, τελικά, ασχολίαστο το πιο πολυσυζητημένο γεγονός (αν όχι σκάνδαλο) των ημερών στη Νέα Υόρκη: ο «Ιούλιος Καίσαρας» του Σαίξπηρ μόλις ανέβηκε στο Central Park στη σκηνοθεσία του Oskar Eustis και σε παραγωγή του Public Theatre στο πλαίσιο του κύκλου «Shakespeare in the Park», με το σαιξπηρικό ζεύγος να θυμίζει έντονα το ζεύγος Τραμπ -ο μεν Ιούλιος Καίσαρας εμφανίζεται ως κατάξανθος, γραβατωμένος και κοστουμαρισμένος πλην όμως άξεστος και χυδαίος γυναικάς, η δε Καλπούρνια ως χαζογκόμενα με σλάβικη προφορά. Το σκάνδαλο δεν είναι, βέβαια, αυτό αλλά το ότι ευθύς αμέσως μετά την πρεμιέρα, η παραγωγή άρχισε να χάνει τους χορηγούς της –με πρώτη την Delta Airlines κι αμέσως μετά την Bank of America.

Βραβεία Tony 2017: Θρίαμβος για την Μπέτυ Μίντλερ, κόλαφος για τον Κέβιν Σπέισι - εικόνα 3
H 70χρονη Mπέτυ Μίντλερ νικήτρια για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ «Hello, Dolly!»

Κι ενώ ένας άλλος Κέβιν, ο Κέβιν Κλάιν, νικητής φέτος ενός Tony καλύτερης ερμηνείας, έθιξε αρνητικά τη θητεία Τραμπ, ο Σπέισι δεν έβγαλε άχνα για τον «Ιούλιο Καίσαρα». Το κοινό αποθέωσε τη σαρωτική 70χρονη Μπέτι Μίντλερ, η οποία έλαβε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε μιούζικαλ, στην αναβίωση του «Hello, Dolly!». Τον τίτλο, πάντως, του καλύτερου μιούζικαλ για φέτος, καθώς και πέντε ακόμη βραβεία, έλαβε ένα μιούζικαλ δύσκολης ενηλικίωσης, το «Dear Evan Hansen», και του καλύτερου θεατρικού έργου το δράμα «Oslo» του Τζ. Τ. Ρότζερς με θέμα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Συμπέρασμα; Ενώ η πρόθεση ήταν μια πολιτικά ορθή απονομή, γεμάτα οξύμωρα ήταν αυτά τα βραβεία!

Πάρτε μια ιδέα από τον εναρκτήριο λόγο του Κέβιν Σπέισι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.