Είστε έτοιμοι για έξι ασυνήθιστες αστικές περιπέτειες;

Επιλέξαμε μια εξάδα παρεμβατικών περφόρμανς από το ιδιοσυγκρασιακό φεστιβάλ Fast Forward Festival 4 για να ζήσετε ξεχωριστές αθηναϊκές εμπειρίες...

Είστε έτοιμοι για έξι ασυνήθιστες αστικές περιπέτειες;

Τελευταία εβδομάδα (μέχρι 14/5) για το ιδιοσυγκρασιακό φεστιβάλ της Στέγης Fast Forward Festival 4 κι εμείς κάνουμε focus στις παρεμβατικές περφόρμανς του^ τρεις εκ των οποίων, μάλιστα, έχουν ελεύθερη είσοδο.

«Piraeus / Ηeterotopia»

Είστε έτοιμοι για έξι ασυνήθιστες αστικές περιπέτειες; - εικόνα 1

Οπλιστείτε με smartphones και ειδικά apps κι επανανακαλύψτε τον Πειραιά σε αυτό το audio walk mapping που σχεδίασε, με τη συνεργασία ποιητών και στοχαστών, ο superstar Ιάπωνας Ακίρα Τακα­γιάμα. (Είσοδος ελεύθερη)

«Zvizdal»

Είστε έτοιμοι για έξι ασυνήθιστες αστικές περιπέτειες; - εικόνα 2

Τσερνόμπιλ, 1986: ένα 24ωρο μετά την έκρηξη η περιοχή εκκενώνεται. Δύο όμως κάτοικοι αρνούνται να εκτοπιστούν. Έπειτα από είκοσι επτά χρόνια, μια περφόρμανς-εγκατάσταση μας καθιστά μάρτυρες της ακραίας ζωής δύο γερόντων σε ένα ραδιενεργό χωριό-φάντασμα. (Μόνο στις 10-11/5)

«Don’t follow the wind»

Είστε έτοιμοι για έξι ασυνήθιστες αστικές περιπέτειες; - εικόνα 3

Πέντε επιμελητές, γνωστοί από τις δράσεις τους στη Φουκουσίμα, ανοίγουν με μια έκθεση το σφραγισμένο ξενοδοχείο «Classical Acropol». Θυμίζοντας σκηνικό από την κινηματογραφική «Λάμψη» του Στάνλει Κιούμπρικ, τα έργα των επιμελητών επιδιώκουν να συνδέσουν τη «ραδιενεργή» εμπειρία της Φουκουσίμα με εκείνη της Αθήνας της κρίσης. (εισιτ.: € 3)

«Peregrinus»

Είστε έτοιμοι για έξι ασυνήθιστες αστικές περιπέτειες; - εικόνα 4

Ερμηνευτές και κοινό μπαίνουν σε ένα βαν με άγνωστο προορισμό. Μια βιωματική περφόρμανς από τη χορο­γράφο Ζωή Δημητρίου.

«Phobiarama»

Είστε έτοιμοι για έξι ασυνήθιστες αστικές περιπέτειες; - εικόνα 5

Στοιχειωμένο σπίτι ή τρενάκι του τρόμου; Ένα παράδοξο έκθεμα, σαν εκείνα των λούνα παρκ, στήνει στο Σύνταγμα ο Ολλανδός εικαστικός Ντρις Βερχόφεν για να ξορκίσουμε εντός του διάφορους φόβους: τρομοκρατία, κρίση, απογοήτευση... (Είσοδος ελεύθερη)

Διεθνές Συμπόσιο

Είστε έτοιμοι για έξι ασυνήθιστες αστικές περιπέτειες; - εικόνα 6

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες και οι κοινότητες ακτιβιστών στον καιρό της κρίσης; Οι απαντήσεις στο διεθνές συμπόσιο της Στέγης και του νεοϋορκέζικου Creative Time «Για τις Πατρίδες και τους Απάτριδες καθώς ο Κόσμος κλίνει προς τα Δεξιά». (Είσοδος ελεύθερη)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).