Ο Καραγκιόζης συναντά τη Στανίση

Δεν είναι ανέκδοτο. Είναι ένα εκ προοιμίου cult θέατρο σκιών για ενηλίκους με τίτλο «Οι πεντάμορφοι και το κέρας» του Ηλία Καρελλά (Ίλιον Plus, 10 και 17/3), με την Κατερίνα Στανίση να τραγουδάει στον Καραγκιόζη: «Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;»

Ο Καραγκιόζης συναντά τη Στανίση

Δεν είναι ανέκδοτο. Είναι ένα εκ προοιμίου cult θέατρο σκιών για ενηλίκους με τίτλο «Οι πεντάμορφοι και το κέρας» του Ηλία Καρελλά (Ίλιον Plus, 10 και 17/3), με την Κατερίνα Στανίση να τραγουδάει στον Καραγκιόζη: «Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;»

Ο Καραγκιόζης συναντά τη Στανίση - εικόνα 1

Καψουροτράγουδα στον μπερντέ
«Ας αποποινικοποιήσουμε τις ταμπέλες», μας λέει ο Ηλίας Καρελλάς και διευκρινίζει: «Στη νέα, ελαφρώς βωμολοχική και μόνο για ενηλίκους παράσταση σκιών “Οι πεντάμορφοι και το κέρας” καλώ την αρχόντισσα της πίστας των ’80s να δώσει τη λαϊκή φωνή της στο κατεξοχήν λαϊκό είδος θεάτρου. Η Κατερίνα Στανίση, συνοδεία της μπάντας της, θα τραγουδά τα πάθη και τους παράνομους έρωτες του Καραγκιόζη, της Αγλαΐας και του Χατζηαβάτη. Εναρκτήριο άσμα; Το “Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;”».

Ο Καραγκιόζης συναντά τη Στανίση - εικόνα 2

Τσέλο και μπουζούκι μαζί
Ενορχηστρωτές της Στανίση και της μπάντας της είναι το δαιμόνιο έγχορδο ντουέτο String Demons, δηλαδή οι Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης. Σε συνεργασία με την μπάντα της Στανίση (μπουζούκι, μπάσο, πλήκτρα και τύμπανα), διασκευάζουν με βιολί και τσέλο το «Σ’ έχω κάνει θεό», της ζητούν να πει το «Prelude» της Lady Gaga και πειράζουν εξίσου τα λαϊκοδημοτικά τραγούδια όσο και τον Μπετόβεν!

Ο Καραγκιόζης συναντά τη Στανίση - εικόνα 3

Καρελλάς rules
Στα 36 του, με 20ετή καριέρα στο θέατρο σκιών, είναι από τους πιο αναγνωρισμένους σκιοπαίκτες της χώρας. Με μεγάλη καινοτομία την προσθήκη ζωντανής μουσικής στις παραστάσεις του, ενώ συναντά τους ανήλικους θεατές του στο παιδικό «Στην Κιβωτό στις 8» (Θέατρο Κάππα), εμάς μας περιμένει –παρέα με κρασί ή ποτό– να δούμε πώς αυτοσχεδιάζει με όρους stand up comedy, δίνοντας φωνή σε 50 διαφορετικές γιγαντοφιγούρες!

Ο Καραγκιόζης συναντά τη Στανίση - εικόνα 4

Καραγκιόζης μεταμοντέρνος και... κερατωμένος
Στο παλιό έργο «Ο Καραγκιόζης στην Αμερική» βασίζεται η παράσταση. Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης σκαρώνουν μια ψεύτικη μετανάστευση για να διαπιστώσουν αν οι γυναίκες τους τους απατούν. Λένε, τάχα, ότι φεύγουν με μια ορχήστρα σε περιοδεία στην Αμερική. Και όταν η Αγλαΐα ζητά να τους ακολουθήσει ως τραγουδίστρια, εκείνοι την αποστομώνουν: «Μα έχουμε ήδη την Στανίση!»

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το σχετικό trailer https://www.youtube.com/watch?v=XAwf38Z-z5o&feature=share

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Πεντάμορφοι και το Κέρας

  • Θέατρο σκιών & κούκλας
  • Διάρκεια: 120 '

Πιο cult Καραγκιόζης δεν γίνεται: με τη λαϊκή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση και το έγχορδο ντουέτο String Demons επί σκηνής, ο Ηλίας Καρελλάς στήνει μια φαρσοκωμωδία σκιών αποκλειστικά για ενήλικο κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.