«Αυτή η νύχτα μένει»: βιβλίο, ταινία και τώρα θέατρο

Mάλλον θα σπάσουμε …πιάτα φέτος στο παλιό Θέατρο του Ήλιου στην Πλάκα: ανακαινίστηκε, άλλαξε όνομα και ανοίγει ξανά με την Κίρκη Καραλή να σκηνοθετεί το περίφημο βιβλίο-οδοιπορικό στα επαρχιακά σκυλάδικα των ‘80s. 

«Αυτή η νύχτα μένει»: βιβλίο, ταινία και τώρα θέατρο

«Αυτή η νύχτα μένει»: Άφησε εποχή ως ταινία. Τώρα γίνεται παράσταση. Με τον συγγραφέα του, τον –πιο cult δεν γίνεται- Θάνο Αλεξανδρή ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και μια ομάδα ικανών ηθοποιών: από τις Μυρτώ Γκόνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Λίλα Μπακλέση και Μάγδα Πένσου μέχρι τους Νίκο Λεκάκη, Νίκο Μαγδαληνό, Νικόλα Μακρή, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Όμηρο Πουλάκη και Ρένο Ρώτα. Η Κίρκη Καραλή σκηνοθετεί και σημειώνει: «Έρωτες, συγκρούσεις, πάθη, πειρασμοί, ντίβες της νύχτας, σουξέ, ψέματα, ζημιές, κίνδυνοι, μυστικά, φιλοδοξίες, ίντριγκες, λαμέ, σαμπάνια και βαρύ μακιγιάζ. Ένα οδοιπορικό στη μακριά Νύχτα, της άσωτης δεκαετίας του '80. Μια παράσταση για την παρηγοριά των σκυλάδικων, για τους ανθρώπους που στα σκοτάδια δείχνουν ομορφότεροι και για τη νύχτα - που όπως κι ο έρωτας- έχει μεταμορφωτική επίδραση σε όσους κοινωνήσουν τα μαγικά της φίλτρα».

«Τη νύχτα ζεις. Μπορεί και να πεθάνεις, αλλά σίγουρα δε φυτοζωείς. Ή ζεις ή πεθαίνεις»: έτσι προλόγιζε το βιβλίο του «Αυτή η νύχτα μένει» ο Θάνος Αλεξανδρής. Γράφοντας σε αυτό για το οδοιπορικό ενός έρωτα με φόντο τα σκυλάδικα της ελληνικής επαρχίας στα ‘80s έμελλε να αφήσει εποχή, ειδικά όταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το μετέφερε στον κινηματογράφο, το 2000, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή και Αθηνά Μαξίμου και σημείο-αναφοράς το ομώνυμο τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη με τη φωνή της Δήμητρας Παπίου.

Εμείς θα δούμε το «Αυτή η νύχτα μένει» με τη μουσική του Κώστα Βόμβολου, σε σύλληψη, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της Κίρκης Καραλή, δραματουργική επεξεργασία των Κίρκης Καραλή, Αναστασίας Τζέλλου, χορογραφίες της Δήμητρας Χαραλάμπους, σκηνικά της Ζωής Μολυβδά – Φάμελη, κοστούμια του Απόστολου Μητρόπουλου και φωτισμούς της Ελίζας Αλεξανδροπούλου.

Το «Αυτή η νύχτα μένει» του Θάνου Αλεξανδρή ανεβαίνει από την 1η Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (μέχρι 1/1/2017), στο ανακαινισμένο Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» (πρώην Θέατρο του Ήλιου), στην οδό Φρυνίχου 10, στην Πλάκα (200μ. από τη στάση του μετρό «Ακρόπολη»), 2114089670. Προπώληση από το ταμείο του θεάτρου και το www.viva.gr

Φωτογραφίες: Σπύρος Στάβερης, Sunshine Photography (Γιώτα Παντελίδου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.