«Το Αόρατο Τσίρκο»: Η κόρη του Τσάπλιν, ο κλόουν της και η μεγάλη τους μαγεία

Tο πολυβραβευμένο ντουέτο, το οποίο πρωτογνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών, επανέρχεται στα μέρη μας, και σε παραγωγή της Λάβρυς, για να δώσει μόνο τέσσερις παραστάσεις για παιδιά ηλικίας 7 έως 97 ετών!

«Το Αόρατο Τσίρκο»: Η κόρη του Τσάπλιν, ο κλόουν της και η μεγάλη τους μαγεία

Tο πολυβραβευμένο ντουέτο, το οποίο πρωτογνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών, επανέρχεται στα μέρη μας, και σε παραγωγή της Λάβρυς, για να δώσει μόνο τέσσερις παραστάσεις για παιδιά ηλικίας 7 έως 97 ετών!

«Το Αόρατο Τσίρκο»: Η κόρη του Τσάπλιν, ο κλόουν της και η μεγάλη τους μαγεία - εικόνα 1

Who is who Η Βικτόρια Τσάπλιν είναι το έβδομο από τα έντεκα παιδιά του Τσάρλι Τσάπλιν. Μητέρα της η Ούνα Τσάπλιν-Ο’Νιλ, κόρη του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Ο’Νιλ. Εδώ και τριάντα πέντε χρόνια η χαρισματική αυτή χορεύτρια-ακροβάτισσα και ο εκπληκτικός κλόουν-μάγος Ζαν Μπατίστ Τιερέ, σύντροφός της στη ζωή και τη σκηνή, δημιουργούν οικογενειακά θεάματα υψηλής αισθητικής αξίας. Όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους: «Αν μια παράσταση μόνο με δύο καλλιτέχνες δικαιούται το χαρακτηρισμό της φαντασμαγορίας και του υπερθεάματος, τότε είναι αυτή!»

«Το Αόρατο Τσίρκο»: Η κόρη του Τσάπλιν, ο κλόουν της και η μεγάλη τους μαγεία - εικόνα 2

Μια ζωή σαν παραμύθι Η Τσάπλιν και ο Τιερέ, αρχικά ηθοποιοί, ερωτεύτηκαν και «κλέφτηκαν» για να ζήσουν μαζί και να κάνουν τους… κλόουν. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, ο Τσάρλι Τσάπλιν δεν μπορούσε να δεχτεί τη σχέση της κόρης του με έναν κλόουν, γιο εργάτη και με μεγάλη διαφορά ηλικίας από εκείνη! Πολύ σύντομα όμως η Βικτόρια­ και ο Ζαν Μπατίστ ευτύχησαν, θριάμβευσαν με τη δουλειά τους και απέκτησαν δύο παιδιά, που φαίνεται να έχουν στο DNA τους την τέχνη τόσο του παππού τους, του Σαρλό, όσο και των γονιών­ τους.

«Το Αόρατο Τσίρκο»: Η κόρη του Τσάπλιν, ο κλόουν της και η μεγάλη τους μαγεία - εικόνα 3

«Ανθρώπινο» τσίρκο για όλη την οικογένεια Ο θίασος των Τσάπλιν - Τιερέ είναι ένα πολύ παράξενο τσίρκο, χωρίς ζώα και θηρία, μονάχα με τους δυο τους να αποτίνουν φόρο τιμής στη συνέχεια μιας πανάρχαιας παράδοσης, εκείνης των θαυματοποιών και των σαλτιμπάγκων. Διότι οι παραστάσεις τους είναι ένας ολόκληρος κόσμος θαυμάτων, γεμάτος ακροβασίες και μαγείες, μεταμορφώσεις και απρόβλεπτα παιχνίδια, γέλιο και συγκίνηση, ποιητικότητα και μουσικότητα. ­Διασκεδαστές ολκής και δεξιοτέχνες απαράμιλλοι, η Τσάπλιν και ο Τιερέ φέρνουν στο Παλλάς ένα σουρεαλιστικής υφής παραμυθένιο θέαμα, που καθιστά την ψευδαίσθηση πιστευτή και τη χαρά του παιχνιδιού μέγιστη αρετή. Μοναδικοί συμπρωταγωνιστές τους ένας αυξομειούμενος στο μέγεθος λαγός και κάτι περίεργες πάπιες!

Το «Αόρατο Τσίρκο» παρουσιάζεται στις 21-23/10 στο Παλλάς.

Περισσότερες πληροφορίες

Το αόρατο τσίρκο

  • Κλοουνερί
  • Διάρκεια: 105 '

Η κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν και ο σύζυγός της σε ένα θέαμα για μικρούς και μεγάλους, με πολλά ταχυδακτυλουργικά και ακροβατικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.