3 νέα σόλο στη σκηνή

Χαρά και λύπη, δυναμισμός και ευαισθησία, μοναξιά και πληρότητα είναι έννοιες φαινομενικά αντιφατικές, οι οποίες όμως ισορροπούν ως διά μαγείας στους μονολόγους που παίζονται αυτή την εβδομάδα.

3 νέα σόλο στη σκηνή

Χαρά και λύπη, δυναμισμός και ευαισθησία, μοναξιά και πληρότητα είναι έννοιες φαινομενικά αντιφατικές, οι οποίες όμως ισορροπούν ως διά μαγείας στους μονολόγους που παίζονται αυτή την εβδομάδα.

«Insenso»

3 νέα σόλο στη σκηνή - εικόνα 1

Τη χαρά του έρωτα διαδέχεται η απελπισία της απόρριψης και την ολοκληρωτική παράδοση σ’ αυτόν –τον ένα και μοναδικό– η ένταση της εκδίκησης. Το πάθος είναι εκείνο που εξουσιάζει τη δραματική ηρωίδα του Δημήτρη Δημητριάδη και οδηγεί τη λογική στα άκρα. Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου σκηνοθετεί την Ελληνοπολωνέζα Αλεξάνδρα Καζάζου. Στις 23/9 θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με το συγγραφέα, τους συντελεστές και το κοινό (Τέχνης «Κάρολος Κουν», στις 22-25/9).

«Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…»

3 νέα σόλο στη σκηνή - εικόνα 2

Ένας μονόλογος δεν είναι στην ουσία ένα σόλο stand up show; Ε λοιπόν, στον δικό του μονόλογο, ο Παναγιώτης Κούδας τα ζει όλα μέσα σε 90΄. Περνά από τη στενοχώρια στην αισιοδοξία εστιάζοντας σε θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης –πώς αντέχεις ένα σώμα που παρακμάζει;– και ξορκίζει όλα αυτά που τον μπερδεύουν και τον θυμώνουν στα 37 του, με την υπερβολή και βέβαια με χιούμορ (Άβατον, στις 23-24/9).

«Και τα αγόρια κλαίνε»

3 νέα σόλο στη σκηνή - εικόνα 3

Ο Τζον Γουέιν Κέισι παραδειγματικός οικογενειάρχης, λογικός και επιτυχημένος επιχειρηματίας απολάμβανε την ευτυχία τα... πρωινά. Τη νύχτα τυλιγμένος στο πέπλο της μοναξιάς και του παραλογισμού σκότωνε νεαρά αγόρια. Ο Γιώργης Κοντοπόδης συναντά θεατρικά τον Αμερικανό σίριαλ κίλερ των ’60s στο έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου (Τσάι στη Σαχάρα σε avant premiere για τους αναγνώστες του athinorama.gr, στις 24/9).

Περισσότερες πληροφορίες

Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης…

  • Stand up show
  • Διάρκεια: 90 '

Stand up κωμωδία με επίκεντρο τον καθημερινό ήρωα που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Και τα αγόρια κλαίνε

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Έρωτας, πάθη, δολοφονίες κι εξομολογήσεις σε ένα μονόλογο για τη ζωή ενός από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς serial killers.

Insenso

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 60 '

Η Ελληνοπολωνή ηθοποιός ενσαρκώνει μια γυναίκα που «παραφρονεί» από έρωτα κι εξωθεί τη ζωή της πέρα από τη λογική, πέρα από το μέτρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
17/07/2024

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.