Ελληνορωσικός «Οιδίπους Τύραννος» στο Ηρώδειο

Ήρθε η στιγμή να παιχτεί και στην Αθήνα, για μία μόνο βραδιά, στις 22/9, η μεγάλη συμπαραγωγή του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου: «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή από το θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας και το δικό μας Εθνικό θέατρο.

Ελληνορωσικός «Οιδίπους Τύραννος» στο Ηρώδειο

Ρώσοι και Έλληνες ηθοποιοί πρωταγωνιστούν, ρωσικά και ελληνικά ακούγονται μαζί, κι ένα ιστορικό θέατρο, το Βαχτάνγκοφ, ενώνεται με το δικό μας Εθνικό, παρουσιάζοντας το πιο εμβληματικό ίσως δράμα της αρχαίας γραμματείας, τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή.

Ο διεθνούς κύρους Λιθουανός Ρίμας Τούμινας υπογράφει τη σκηνοθεσία, ένας σπουδαίος Ρώσος ηθοποιός της νεότερης γενιάς, ο Βικτόρ Ντομπρονράβοφ ερμηνεύει τον Οιδίποδα και μια διακεκριμένη βετεράνος πρωταγωνίστρια, η Λουντμίλα Μαξάκοβα, την Ιοκάστη, ο Θοδωρής Αμπαζής έχει αναλάβει τη μουσική και η Ανζέλικα Χολίνα την κινησιολογία -όλα αυτά, στην παράσταση με το εντυπωσιακό σκηνικό -έναν απειλητικό κύλινδρο-, η οποία απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές τον περασμένο Ιούλιο, όταν έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο.

Ελληνορωσικός «Οιδίπους Τύραννος» στο Ηρώδειο - εικόνα 1

Η παράσταση είναι δίγλωσση. Ο σκηνοθέτης καθοδήγησε τον πρωταγωνιστή και τους Ρώσους ηθοποιούς στα επεισόδια του έργου, τα διαλογικά μέρη και τους κομμούς στα ρώσικα και ο Θοδωρής Αμπαζής τον ελληνικό Χορό στις παρόδους και τα στάσιμα (στα ελληνικά).

Θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου 39). Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο: http://goo.gl/xT9RFQ

Πάρτε μια ιδέα από το σχετικό trailer https://www.youtube.com/watch?v=HhsgLNtWXY8

Περισσότερες πληροφορίες

Οιδίπους Τύραννος

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Ρώσοι κι Έλληνες ηθοποιοί πρωταγωνιστούν, ρωσικά κι ελληνικά ακούγονται μαζί κι ένα ιστορικό θέατρο, το Βαχτάνγκοφ, ενώνεται με το Εθνικό για να μας παρουσιάσουν το πιο εμβληματικό ίσως δράμα της αρχαίας γραμματείας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 260;

Ολοκληρώθηκε η στρατηγική μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε. (πρώην Τσαούσογλου), επί της Πειραιώς 260.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.