6 (συν)οριακά ραντεβού στο Fast Forward Festival

Οι περφόρμανς/εγκαταστάσεις του 3ου Fast Forward Festival της Στέγης επανεξετάζουν τα «σύνορα» – γεωπολιτικά και καλλιτεχνικά.

6 (συν)οριακά ραντεβού στο Fast Forward Festival

Οι περφόρμανς/εγκαταστάσεις του 3ου Fast Forward Festival της Στέγης επανεξετάζουν τα «σύνορα» – γεωπολιτικά και καλλιτεχνικά.

«Web of Trust»

6 (συν)οριακά ραντεβού στο Fast Forward Festival - εικόνα 1

H Έντιτ Κάλντορ από την Ουγγαρία ενώνει στη «δικτυωμένη» περφόρμανς της το θέατρο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για χάρη ενός φανταστικού κοινωνικού κινήματος στα όρια τέχνης και ακτιβισμού και μας καλεί να αναρωτηθούμε: πόσα κλικ, tweets και likes χρειάζεται μια εξέγερση; (29-30/5)

«Small metal objects»

6 (συν)οριακά ραντεβού στο Fast Forward Festival - εικόνα 2

Με ελεύθερη είσοδο, στην πλατεία Συντάγματος, φοράμε ακουστικά και «κρυφακούμε» τους ηθοποιούς του περίφημου αυστραλιανού θιάσου με νοητική υστέρηση Back2Back Theatre, σε μια απρόβλεπτα συγκινητική παράσταση για τη σχέση οικονομικής και υπαρξιακής αξίας (στις 20-22/5).

«Exhibit B»

6 (συν)οριακά ραντεβού στο Fast Forward Festival - εικόνα 3

Ο Νοτιοαφρικανός Μπρετ Μπέιλι στήνει σε ένα άδειο κτίριο μια ζωντανή εγκατάσταση, με Αφρικανούς μετανάστες της Αθήνας. Ένα χρονικό των «ανθρώπινων ζωολογικών κήπων» του ρατσιστικού παρελθόντος κι ένα υπόμνημα για τις σύγχρονες μετα-αποικιοκρατικές πρακτικές (24-29/5).

«Archive»

6 (συν)οριακά ραντεβού στο Fast Forward Festival - εικόνα 4

Ο χορογράφος και χορευτής Αρκάντι Ζάιντες διερευνά σε αυτό το σόλο τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ισραηλινούς φονταμενταλιστές εποίκους εις βάρος των Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, βασισμένος στο αρχείο της ανθρωπιστικής οργάνωσης B’Tselem (25-26/5).

«Gardens Speak»

6 (συν)οριακά ραντεβού στο Fast Forward Festival - εικόνα 5

Στη μικρή σκηνή της Στέγης, η πολυβραβευμένη Λιβανέζα Τάνια Ελ Κούρι μας καλεί να γονατίσουμε «μπροστά» στους κρυμμένους τάφους των Σύρων πολιτών που σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις εναντίον του Άσαντ το 2011-13 και θάφτηκαν, για λόγους ασφαλείας, στους κήπους των πατρικών τους (25-29/5).

«Το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στην εξορία»

6 (συν)οριακά ραντεβού στο Fast Forward Festival - εικόνα 6

Είστε στο μέλλον και περιφέρεστε σ’ ένα μουσείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν οργανισμό σύντομης διάρκειας και τεράστιων αδιεξόδων! Μια φουτουριστική εγκατάσταση στο πρώην Υπουργείο Εργασίας από τον Βέλγο Τόμας Μπέλινκ (16-31/5).

Περισσότερες πληροφορίες

Fast Forward Festival 3

  • Φεστιβάλ

Στο τρίπτυχο «τέχνη, κοινωνία, πολιτική» εστιάζει η 3η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ παραστατικών τεχνών με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Επτά υβριδικές περφόρμανς/εγκαταστάσεις παρουσιάζονται εντός της Στέγης και στο δημόσιο χώρο, ενώ διοργανώνονται συζητήσεις, masterclasses και σχετικό συμπόσιο με καλλιτέχνες από το Άμστερνταμ, τη Βηρυτό, τις Βρυξέλλες, το Κέιπ Τάουν, τη Μελβούρνη, τη Ραμάλα, το Σέφιλντ και το Τελ Αβίβ (16-31/5). Αναλυτικό πρόγραμμα στο www.sgt.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Τα "Σκυλιά" του Ανέστη Αζά έρχονται στην Πειραιώς 260

Μετά την περσινή "Δημοκρατία του μπακλαβά", ο σκηνοθέτης επανέρχεται με ένα πρωτότυπο κείμενο για το ευαίσθητο θέμα της κοινωνικής βίας, το οποίο συνυπογράφει με τον Γεράσιμο Μπέκα και τον Μιχάλη Πητίδη.

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 260;

Ολοκληρώθηκε η στρατηγική μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε. (πρώην Τσαούσογλου), επί της Πειραιώς 260.

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.